пʼятниця, 04 січня 2019 10:31

У Північному морі шукають понад 200 контейнерів із токсичними речовинами

У Північному морі шукають понад 200 контейнерів із токсичними речовинами
Вантажне судно завдовжки у 400 метрів вважається одним із найбільших у світі. Фото:www.dw.com

У Північному морі у четвер, 3 січня, тривали пошуки понад 200 контейнерів із товарами, які змило під час шторму із вантажного судна MSC Zoe напередодні.

Вантаж шукають у нідерландських і німецьких водах, пише DW.

У пошуках беруть участь розвідувальний літак і гелікоптер німецької федеральної поліції. Волонтери допомагають обшукувати пляжі нідерландських островів, на які може винести хвилями зниклий вантаж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українцям не варто зараз відвідувати Таїланд: є небезпека

Серед зниклих контейнерів 3 містять токсичні речовини. Поки що їх не вдалося знайти. На берег нідерландського острова Схірмонніког винесло мішок із 25 кг органічного пероксиду - токсичного порошку, який легко загоряється, повідомляє інформагенція AFP. Профільні відомства Нідерландів і Німеччини закликали громадян не наближатися до підозрілого вантажу й не торкатися його.

До нідерландських берегів море винесло 20 контейнерів із автомобільними запчастинами, іграшками, електричними лампочками, меблями й телевізорами з плоским екраном. Міністерство оборони Нідерландів вирішило відрядити на острови солдатів, які допоможуть збирати вантаж.
Контейнери транспортувало вантажне судно MSC Zoe, яке йшло під панамським прапором із Португалії до німецького порту Бремергафен. Вантажне судно завдовжки 400 м вважається одним із найбільших у світі. Воно може перевозити до 19 тис. контейнерів.

Берегова охорона Нідерландів попередила про небезпеку всі судна, котрі перебувають у цих водах. На кадрах місцевих ЗМІ та фотографіях у соцмережах було видно, як місцеві "мисливці за скарбами" несуть "трофеї" з контейнерів, які вимило хвилею на узбережжя островів.

На Філіппіни обрушився страшний шторм, загинуло щонайменше 22 людини.

Зараз ви читаєте новину «У Північному морі шукають понад 200 контейнерів із токсичними речовинами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути