понеділок, 06 серпня 2018 16:01

У панчохах і сукнях - показали заборонені фото солдатських розваг
8

У мережі з'явилися заборонені раніше фотографії британських солдатів часів Другої світової війни. Військовослужбовців у спідницях, сукнях і панчохах під час постановок пантоміми вдалося зафіксувати англійському фотографу Джону Топхему.

Фотографії Топхем зробив під час роботи у розвідці військово-повітряних сил. Британське Міністерство інформації заборонило розповсюджувати їх. Уряд боявся, що такі зображення могли зруйнувати образ брутального британського солдата, пише Daily Mail.

Британські солдати показують пантоміму своїм товаришам по службі, 1940 рік
Фото: Daily Mail
Британські солдати показують пантоміму своїм товаришам по службі, 1940 рік
Британські солдати показують пантоміму своїм товаришам по службі, 1940 рік
Виступ трупи перервав сигнал тривоги і солдати в сукнях, панчохах і військових шоломах кинулись до зброї захищати свої позиції
Виступ трупи перервав сигнал тривоги і солдати в сукнях, панчохах і військових шоломах кинулись до зброї захищати свої позиції

Пантоміма була популярним в армії способом зняти стрес і розважитись. А для військовополонених у нацистських таборах - підтримати бойовий дух. Постановки пантоміми мали величезний успіх. Актори репетирували по 6 год. на день протягом кількох місяців, щоб вивчити свої ролі. Виступати в пантомімі було відповідальною справою.

На фотографіях солдати роблять один одному макіяж, бігають сходами у легких жіночих сукнях і веселяться на сцені. Фотографу вдалося відзняти на фото момент, коли виступ трупи перервав сигнал тривоги і солдати в сукнях, панчохах і військових шоломах кинулись до зброї захищати свої позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому швейцарська армія змінює режим служби

Військовослужбовці шили жіночий одяг із носових хустинок. Полонені британські солдати обмінювали посилки Червоного Хреста на матеріали, з яких робили костюми і реквізит.

Військовополонений на ім'я Дон Сміт був настільки переконливим у своїй ролі, що побратими з часом забули його прізвисько Пінок і почали називати просто Душкою.

У столиці відшукали сина українського солдата, якого закатували у таборі для полонених під час Другої світової війни. Військового Георгія Єлевова вважали зниклим безвісти 77 років. Знайти родичів допомогло рідкісне прізвище. Лист загиблого до родини знайшли в австрійському музеї у 2000-х. Його було вилучено німцями з поштового відділення окупованого Кам'янця 1941-го.

Зараз ви читаєте новину «У панчохах і сукнях - показали заборонені фото солдатських розваг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути