неділя, 19 грудня 2021 02:40

У Німеччині закликали до переговорів з РФ щодо України

У Німеччині закликали до переговорів з РФ щодо України
Російські пропозиції на адресу США і НАТО щодо мінімізації загроз у Європі написані з позиції Москви. Фото: скріншот з відео

Погляд Росії на НАТО слід взяти до уваги, заявив голова фракції правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Рольф Мютценіх, коментуючи підготовлений МЗС Росії пакет вимог щодо гарантій безпеки для РФ, який, зокрема, передбачає відмову від планів вступу України до НАТО, передає УНН із посиланням на DW та Reuters.

"Звичайно, російські пропозиції на адресу США і НАТО щодо мінімізації загроз у Європі написані з позиції Москви. І все ж таки варто провести їхню ретельну перевірку і сформулювати власну позицію", — сказав політик в інтерв'ю інформагентству Reuters у суботу, 18 грудня.

"Нам потрібно сісти за стіл переговорів. Нам потрібно провести чіткі кордони, проте водночас намагатися знайти вихід із порочного кола ескалації (напруження. — ред.)", — додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія висунула низку абсурдних вимог до НАТО

У новій правлячій коаліції в Бундестазі, яка призначила уряд на чолі з канцлером Олафом Шольцем, СДПН формує найбільшу фракцію. Критики соціал-демократів у Німеччині нерідко висловлюють думку, що ця партія надто лояльно ставиться до нинішнього російського керівництва. Реагуючи на подібні висловлювання опонентів, Мютценіх підкреслив, що він та його соратники по партії "не наївні і знають, з ким їм доводиться мати справу, коли йдеться про Росію".

"І все ж таки варто мати чітке уявлення про те, що інша сторона сприймає як загрозу для себе, навіть якщо не поділяєш її позицію", — зазначив він.

Росія хоче проводити переговори щодо власних "гарантій безпеки" тільки з США, оскільки вважає, що втручання інших країн "позбавить сенсу" такі переговори.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині закликали до переговорів з РФ щодо України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути