пʼятниця, 25 березня 2022 09:21

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині розповіли, коли повністю відмовляться від російських газу та нафти

У Німеччині розповіли, коли повністю відмовляться від російських газу та нафти
Танкери для транспортування зрідженого природного газу та плавучі сховища планують розміщувтаи у Північному та Балтійському морях. Фото: spiegel.de

Німеччина хоче стати незалежною від російської енергетики. До кінця року там планують скоротити до 30 % залежність від російського газу, а імпорт нафти знизити вдвічі.

Про це повідомляє Spiegel із посиланням на Мінекономіки ФРН.

"Німеччина перебуває у процесі швидкого зниження енергетичної залежності від Росії, - кажуть у міністерстві. - Німецькі посадовці обрали три плавучі термінали рідкого газу через енергетичні компанії RWE та Uniper. Зараз компанії ведуть переговори щодо оренди так званих плавучих сховищ і регазифікаційних установок. Ці великі спеціальні кораблі можуть брати з танкерів зріджений природний газ і повертати його в газоподібну форму".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США знайшли, чим замінити російські сталь, чавун і алюміній

Федеральний уряд зараз вивчає можливі місця у Північному та Балтійському морях, де їх можна буде використати в найкоротші терміни, а саме взимку 2022-2023 року.

"До кінця року ми прагнемо стати майже незалежними від російської нафти, - кажуть у Мінекономіки Німеччини. - Незалежність від російського газу може бути досягнута спільними зусиллями до літа 2024 року. Однак це також вимагає збільшення виробництва водню та масового розширення відновлюваних джерел енергії. Наприкінці цього місяця залежність від природного газу становила лише 40 % замість попередніх 55".

Німеччина відмовляється оплачувати країні-агресору газ та нафту у російських рублях.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині розповіли, коли повністю відмовляться від російських газу та нафти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути