вівторок, 03 листопада 2020 08:08

У Нідерландах відновили судовий процес по збитому Росією МН17

У Нідерландах відновили судовий процес по збитому Росією МН17
Із міркувань безпеки адвокати не рекомендували Пулатову приїжджати особисто. Фото: Reuters

У Нідерландах у судовому комплексі "Схіпхол" поновлюються слухання у справі про катастрофу малазійського "Боїнга" MH17 у небі над Донбасом. 3-5 листопада захист Олега Пулатова викладе заходи додаткового розслідування, на які має відреагувати звинувачення.

Про це йдеться у повідомленні суду, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ймовірно, що відповідь звинувачення буде почутою наступного тижня, з 9-13 листопада, проте поки не відомо, у який саме день це відбудеться. Питання буде обговорюватися", - зауважили в поясненні суду.

28 вересня у ході попереднього засідання захист Пулатова, справа якого слухається одночасно зі справою трьох інших обвинувачених, попросив більше часу для підготовки, так як через пандемію не мав можливості зустрітися зі своїм клієнтом у Росії. Суд також доручив слідчому судді з'ясувати, як саме Пулатов буде звертатися до суду. Із міркувань безпеки адвокати не рекомендували йому приїжджати особисто.

Слухання проходять за відсутності всіх 4 обвинувачених: росіян Пулатова, Ігоря Гіркіна (Стрєлкова), Сергія Дубинського та українця Леоніда Харченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шарій поширював фейк ГРУ про збитий Росією MH17 над Донбасом - ЗМІ

Пасажирський літак компанії Malaysia Airlines, що виконував регулярний рейс МН17, був збитий 17 липня 2014 року біля міста Торез Донецької області, на підконтрольній бойовикам території, коли вже тривала російська агресія проти України.

Загинули всі 298 осіб - 283 пасажирів і 15 членів екіпажу. Серед них було 80 дітей, 3 з яких - немовлята.

Міжнародна група криміналістів (J.I.T.), створена для розслідування трагедії малайзійського літака, визнала, що літак був збитий російським ЗРК "Бук", привезеним із РФ в Україну незадовго до трагедії. Розслідувачі впевнені, що управління ракетною установкою здійснювалося російськими фахівцями або бойовиками під їхнім керівництвом.

У червні 2019 року слідчі назвали імена 4 підозрюваних у причетності до катастрофи MH17: 3 росіян і 1 українця.

Зараз ви читаєте новину «У Нідерландах відновили судовий процес по збитому Росією МН17». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути