неділя, 29 січня 2023 11:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У НАТО заявили про готовність до прямого військового зіткнення з Москвою

У НАТО заявили про готовність до прямого військового зіткнення з Москвою
Голова військового комітету НАТО Роб Бауер запевняє, що Альянс готовий до прямого військового конфлікту з РФ.  Фото: розміщене на ukrinform.ua

Стратегічні цілі Російської Федерації виходять за межі України. Враховуючи те, що Кремль має намір повернути собі розміри колишнього Радянського Союзу

З огляду на це, Північноатлантичний альянс готовий до прямої конфронтації з РФ. Про це заявив голова військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю португальському каналу RTP.

"Так, ми готові", – відповів Бауер на запитання про готовність країн НАТО до прямого військового конфлікту з РФ.

Він наголосив, що теперішнім пріоритетом Альянсу є переозброєння.

За словами високопосадовця, промислове виробництво країн НАТО необхідно переорієнтувати на військову сферу. Для того, щоб провести переозброєння, доцільно запровадити "воєнну економіку мирного часу", вважає Бауер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Говоритимуть про Україну ‒ у НАТО проведуть важливу зустріч

Він нагадав, що під час минулорічного саміту у Мадриді, очільники країн НАТО вирішили розмістити ще чотири бойові групи у Словаччині, Угорщині, Румунії та Болгарії на додачу до створених бойових груп у країнах Балтики та Польщі. Після спроби анексії Росією Криму.

"Ми посилили ці бойові групи, трохи збільшили їх, дали їм більше підтримки у вогневій силі, покращили запаси на складах тощо", – сказав адмірал.

До реальності ядерної війни він ставиться скептично. Заявив, що не вважає російського президента Володимира Путіна божевільним.

"Думаю, Володимир Путін не божевільний, і це хороша новина. У нього є ідеї, які не відповідають нашим ідеям. Але він не божевільний. А отже, все ще раціональна людина", – впевнений адмірал.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії Альянс виключив залучення свого військового контингенту на території України. Також відмовив у закритті неба над Україною.

Альянс не є учасником війни, і це так і залишатиметься. Він не посилатиме в Україну ні своїх військ, ні літаків, заявив нещодавно генсек НАТО Єнс Столтенберг. Але запевнив, що країни НАТО підтримуватимуть українців необхідним озброєнням.

Зараз ви читаєте новину «У НАТО заявили про готовність до прямого військового зіткнення з Москвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути