неділя, 11 липня 2021 18:20

У Молдові відбулися парламентські вибори

У Молдові відбулися парламентські вибори
У Молдові на виборах проголосувало 900 тис. громадян. Фото: Reuters

Центральна виборча комісія Молдови оголосила, що явка виборців перевищила 34%.

Дострокові парламентські вибори оголосили такими, що відбулися, сказав на брифінгу 11 липня глава Центрвиборчкому Дорін Чіміл, передає NewsMaker.

До 16:00 в Молдові проголосували понад 900 тис. громадян. На закордонних дільницях - понад 142 тис. Чіміл додав, що голосування проходить без серйозних інцидентів.

Протягом дня в Центрвиборчком надійшло п'ять скарг на агітацію в соціальних мережах і неправильне опечатування урн для голосування.

"Також в ЦВК надійшло ще три скарги. Вони стосуються інфраструктури виборчої дільниці в Лондоні, організованого підвезення виборців. А також скарга, подана спостерігачем, в якій стверджувалося, що в Росії на дільниці для голосування громадянам пропонували ваучери. Всі скарги були передані до компетентних органів для розгляду ", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові депутати вимагають низки відставок через викрадення судді Чауса

У Москві транспортна компанія роздавала ваучери в 1 тис. рублів тим, хто прийшов на вибори. Ваучери можуть використовувати, щоб отримати знижку на автобусні поїздки з Росії в Молдову і навпаки.

Сьогодні в Молдові проходять дострокові парламентські вибори. З початку виборів поліція зареєструвала порушення, включаючи хуліганство і заклики до заворушень, що надходять від члена однієї з політичних сил, що беруть участь у виборах. Також правоохоронці зафіксували порушення законодавства про вибори.

Зараз ви читаєте новину «У Молдові відбулися парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути