Ексклюзиви
неділя, 11 липня 2021 17:12

Хуліганство і порушення: як проходять парламентські вибори в Молдові

Хуліганство і порушення: як проходять парламентські вибори в Молдові
11 липня в Молдові проходять дострокові парламентські вибори. З початку виборів поліція зареєструвала порушення, включаючи хуліганство і заклики до заворушень. ФОТО: newsmaker

Сьогодні в Молдові проходять дострокові парламентські вибори.

З початку виборів поліція зареєструвала порушення, включаючи хуліганство і заклики до заворушень, що надходять від члена однієї з політичних сил, що беруть участь у виборах. Також правоохоронці зафіксували порушення законодавства про вибори.

Про це повідомляє видання NewsMaker.

Також стало відомо про підкуп виборців. В поліцію повідомили про підвезення виборців у Дубоссарах, Резині і Бендерах. Зараз поліція встановлює, чи чинили на них тиск, щоб виборці голосували за того чи іншого кандидата. Результати розслідування оголосять пізніше.

"Чоловік, який повідомив в соцмережах про те, що у Варниці виборцям пропонують 25 доларів або 500 рублів за те, щоб вони проголосували за певного кандидата, відмовився подати заяву в поліцію і надати докази", - сказав заступник голови Націнспектората поліції Молдови Максим Максіан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові депутати вимагають низки відставок через викрадення судді Чауса

У Центрвиборчкомі повідомили, що до полудня проголосували майже 22 відсотка виборців.

"До полудня 11 липня більше 600 тис. громадян Молдови проголосували на дострокових парламентських виборах. Це понад 21,6% виборців. Голосування проходить в нормальному режимі, без серйозних інцидентів", - сказав на брифінгу глава Центрвиборчкому Дорін Чіміл.

За кордоном найактивніше голосують у Франції, Німеччині, Італії та Румунії.

28 квітня президент Молдови Майя Санду розпустила парламент. Приводом стало те, що в парламенті, який володіє більшими повноваженнями, ніж президент, більшість, що складається з соціалістів, лояльних до Кремля, відкинуло запропоновану президентом кандидатуру на пост прем'єр-міністра.

Зараз ви читаєте новину «Хуліганство і порушення: як проходять парламентські вибори в Молдові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути