вівторок, 08 травня 2018 06:05

У мережі показали фото з найвищої у світі будівлі
12

Burj Khalifa є найвищою будівлею у світі
Фото: Reuters
Burj Khalifa є найвищою будівлею у світі
Burj Khalifa є найвищою будівлею у світі
Ресторан At.mosphere
Дизайн Armani Hotel розробляв дизайнер Джорджо Армані

Хмарочос у вигляді голки Burj Khalifa, розташований в центрі одного з найбільших міст ОАЕ Дубая, є найвищою будівлею у світі.

Будівля є символом блиску, гламуру та розкоші, якими відоме місто Дубай. Її відкрива правитель міста шейх Мухаммед бен Рашид аль-Мактум у січні 2010 року. Burj Khalifa має висоту 828 м та 200 поверхів (160 з яких житлові). Протягом року її відвідують мільйони туристів, передає CNN.

Шість років над втіленням проекту працювали більше 12 тис. працівників з усіх куточків світу. Його вартість склала $1,5 млрд. Burj Khalifa вдвічі перевищує Empire State Building (найвищої будівлі штату Нью-Йорк) та у три рази вище, ніж Ейфелева вежа в Парижі. Перевершив також тайванський Тайбей-101 (заввишки 508 метрів), що з 2004 року займав титул чемпіона світу з висоти з моменту його відкриття в 2004 році.

Burj Khalifa має також наступні рекорди:

- Найвища окремо стояча будівля у світі.

- Найбільша кількість поверхів у світі.

- Найвищий спостережний майданчик на відкритому повітрі.

- Найбільша висота, на яку підіймається ліфт та вантажний ліфт.

- Найвищий в світі плавальний басейн в приміщенні (на 76 поверсі).

Спочатку будівля мала назву Burj Dubai. Її змінили на Burj Khalifa на честь президента ОАЕ та правителя Абу-Дабі, шейха Халіфи бін Заїда Аль Нахайяна. Він вклав значну частину свого статку задля створення будівлі.

Автор: Armani Hotel Dubai
  Дизайн Armani Hotel розробляв дизайнер Джорджо Армані
Дизайн Armani Hotel розробляв дизайнер Джорджо Армані

Всередині вежі розташовано готель Armani Hotel, над інтер'єром якого працював Джорджо Армані. 160 номерів займають весь 39-й поверх. Кожен обладнаний меблями, виготовленими на замовлення. Електронними пристроями можна керувати з допомогою iPad. Кожен гість має особистого дворецького. Також для кожного підбираються спа-процедури. Гості отримують пухнасті халати з монограмами та предмети гігієни від Armani.

Апарт-готель від Армані - 144 люксів на 9-16 поверхах - призначений для більш тривалого проживання. Ціни на номери починаються від $625.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маєток почали будувати зверху вниз

At The Top, що розташований на 148, 124 і 125 поверхах, є найвищим оглядовим майданчиком у світі. Ціни на квитки різняться в залежності від поверху та часу доби. Коштують близько $35 для дорослих і $25 для дітей 11-14 років.

Автор: At.mosphere
  Ресторан At.mosphere
Ресторан At.mosphere

На 112 поверсі знаходиться найвищий у світі ресторан At.Mosphere. Туди гостей відвозить футуристичний ліфт за менш ніж 45 секунд. Панорамні вікна від підлоги до стелі, шкіряні сидіння, білі скатертини та якість страв - головні відмінні риси ресторану.

Біля вежі, у чотирьохповерховій будівлі, діє спортивно-оздоровчий клуб The Burj Club - люксове місце для мешканців Burj Halifa. Там розташовані тренажерний зал, олімпійського розміру басейн та спа-центр.

Хмарочос Burj Halifa зарекомендував себе як центр мистецтва та дизайну. Його підтримують меценати світового рівня. Інтер'єр вежі та навколишній бульвар прикрашають більше 1000 художніх творів близькосхідних художників та митців з інших країн.

Новий унікальний готель Tetra Hotel запропонує своїм гостям нічліг в ромбах класа люкс заввишки 19 м. За попередніми планами, Tetra Hotel матиме 42 комфортабельні номери, які складатимуться з кількох ярусів, сполучених сходами. Будівля ззовні нагадуватиме більше новомодний виставковий центр, ніж місце для тимчасового проживання. Частини готелю виготовлять заздалегідь. Їх доправлять на місце призначення, де зберуть

Зараз ви читаєте новину «У мережі показали фото з найвищої у світі будівлі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути