субота, 02 липня 2022 06:52

У Лівії спалахнули масові протести: мітингувальники штурмували й підпалили парламент
7

У Лівії розпочалися масові протести. Мітингувальники штурмували будівлю парламенту у місті Тобрук, виступаючи проти погіршення умов життя.

У п'ятницю, 1 липня, протестувальникам вдалося проникнути в будівлю парламенту та вчинити акти вандалізму. Також ЗМІ й у соцмережах показали кадри стовпів чорного диму, що йде з його периметра. Тоді розлючені протестувальники підпалили шини, повідомляє BBC.

Протести спалахнули в різних містах на тлі відключень електроенергії та зростання цін. А також мітингувальники висувають політичні вимоги.

У Лівії спалахнули масові протести
Фото: twitter.com/Ibrahim_Blqasm
У Лівії спалахнули масові протести
У Лівії спалахнули масові протести
У Лівії спалахнули масові протести
У Лівії спалахнули масові протести

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туреччина підтримала розширення НАТО

У лівійській столиці Тріполі демонстранти зажадали проведення виборів. Їхню вимогу підтримав глава тимчасового уряду єдності Абдул Хадім Дбейбах. Він заявив, що всі владні інститути в країні мають бути змінені.

Мітинги почалися через день після того, як переговори в Женеві за посередництва ООН, покликані підготувати ґрунт для проведення виборів, завершилися безрезультатно.

Занурена в хаос після падіння режиму Муаммара Каддафі в 2011 році та підірвана розбіжностями між сходом і заходом країни, Лівія, яка має найбільші запаси нафти в Африці, перебуває в полоні нерозв'язної інституційної кризи.

24 грудня 2021 року після тривалої громадянської війни у Лівії були заплановані президентські вибори, а потім мали відбутися парламентські. Проте їх відклали на невизначений термін. У Лівії фактично встановилося двовладдя.

Зараз ви читаєте новину «У Лівії спалахнули масові протести: мітингувальники штурмували й підпалили парламент». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути