четвер, 10 вересня 2020 15:58

У країні найменша кількість нових хворих за час пандемії

У країні найменша кількість нових хворих за час пандемії
Люди в кафе у Стокгольмі в середині квітня / Reuters

У Швеції минулого тижня провели 120 тис. тестів на Covid-19. Лише 1,3% - позитивні. Це найнижчий показник від початку епідемії. Експерти стверджують, що стратегія не вводити жорсткого карантину виправдала себе. Виробився колективний імунітет.

На піку хвороби кількість нових хворих досягала 19%. Далі весь час спадала. Зараз складає 1,3%. Про це пише британська The Daily Mail.

"Наша стратегія була послідовною і стійкою. Імовірно, тепер у нас нижчий ризик поширення коронавірусу", - заявив директор шведського Агентства громадської охорони здоров'я Йоган Карлсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У головнокомандувача виявили коронавірус

Влада у Стокгольмі на початку пандемії стверджувала, що вірус буде тривалою проблемою. Тож людям краще продовжувати займатися своїми справами і розвивати імунітет. Закликала працювати з дому, якщо можливо. Школи, бари і ресторани переважно залишалися відкритими. Людей закликали триматися на відстані 1,5 м одне від одного. Не вимагали носити маски в магазинах чи транспорті.

Спочатку вчені назвали такий підхід нерозумним. Деякі прогнози свідчили, що можуть померти до 180 тис. осіб із 10 млн населення. Проте цього не сталося.

За кількістю смертей на мільйон жителів Швеція посідає п'яте місце в Європі після Бельгії, Великої Британії, Іспанії та Італії. Порівняно зі скандинавськими сусідами у країні смертність від коронавірусу майже в 10 разів вища. Якщо в Швеції 578,46 смертей на мільйон жителів, то в Фінляндії – 60,82, а в Норвегії – 48,7. В Україні – 68,12.

Зараз ви читаєте новину «У країні найменша кількість нових хворих за час пандемії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути