четвер, 15 жовтня 2020 14:20

У країні дозволили евтаназію дітей до 12 років

У країні дозволили евтаназію дітей до 12 років
Міністр охорони здоров'я Нідерландів Гуґо де Йонґ / Reuters

Уряд Нідерландів дозволив лікарям присипляти невиліковно хворих дітей у віці від 1 до 12 років після місяців дебатів у правлячій коаліції.

Міністр охорони здоров'я країни Гуґо де Йонґ заявив, що зміни потрібні, аби допомогти невеликій групі невиліковно хворих дітей, які безнадійно мучаться і нестерпно страждають. Про це пише британська The Guardian.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компанія Facebook заборонила транслювати смерть чоловіка

За оцінками уряду, зміни, що знімають загрозу переслідування для лікарів, стосуватимуться не більше 5-10 дітей на рік. У них немає шансів на лікування чи поліпшення стану здоров'я.

Першою країною, що дозволила евтаназію дітей 2014-го, стала Бельгія. Там її законодавчо дозволили у випадках, якщо дитина невиліковно хвора і відчуває нестерпний біль. Двоє бельгійських дітей у віці 9 і 11 років стали першими, кого піддали евтаназії 2016-гота 2017-го.

У Нідерландах також досі було дозволено припинити життя невиліковно хворих дітей, але тільки старших за 12 років. А також за умови, якщо згоду дали пацієнт і батьки. Немовлят до року тепер теж можуть приспати за згодою батьків.

Це питання стало причиною гарячих дебатів у правлячій коаліції, яка складається з 4 партій. Проти були дві християнські партії - "Заклик до християнських демократів", яку очолює Йонґ, і більш консервативна "Християнський союз". У листі до парламенту Нідерландів, в якому йшлося про наміри уряду, Йонґ цитував звіт про переважну підтримку зміни серед лікарів.

2019-го в країні був 6361 випадок евтаназії - трохи більше за 4% від кількості всіх смертей. 91% серед невиліковно хворих. Решта випадків пов'язані з важким психічним захворюванням.

Зараз ви читаєте новину «У країні дозволили евтаназію дітей до 12 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути