вівторок, 19 вересня 2017 09:15

У Китаї розробили безпілотний бойовий вертоліт

У Китаї розробили безпілотний бойовий вертоліт
Вертоліт довжиною 7,2 м має максимальну злітну вагу 450 кг, здатний літати з максимальною швидкістю 170 км/год і досягати висоти в 4 км. Фото - aex

Китайська корпорація AVIC представила ударний безпілотний літальний апарат AV500W вертолітного типу, який можна використовувати як розвідник.

Як повідомляє China Daily, випробування апарату планують завершити до кінця поточного року. А 2018-го почати його серійне виробництво.

Військові багатьох країн світу вважають, що в перспективі роль різних роботизованих систем у збройних конфліктах значно зросте.

Вважають, що завдяки роботам можна знизити витрати на ведення військових дій, а також істотно скоротити людські втрати. Крім того, роботи підвищать точність нанесення ударів по об'єктах противника.

Вертоліт завдовжки 7,2 м має максимальну злітну вагу 450 кг. Може літати з максимальною швидкістю 170 км/год і досягати висоти в 4 км. AV500W поставлятимуть у двох версіях - розвідувальна та бойова. Перша модель залишається в повітрі протягом 8 год, друга - 4 год. Вертоліт може перевозити до 120 кг зброї і спорядження. Буде оснащений чотирма ракетами класу "повітря-земля", які використовують радіолокаційне обладнання для самонаведення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як тестують український безпілотник "Обрій"

Кожна з ракет важить 8 кг. Може досягати мети в радіусі 5 км. AV500W також несе бомби і кулемет.

Wing-Loong II розробляють на замовлення міністерства оборони країни. Крім того, його планують поставляти і на експорт. За даними розробників, вони вже отримали велике іноземне замовлення на поставку нових апаратів.

14 вересня на полігоні Гончарівське Чернігівської області успішно випробовували розвідувально-ударний комплекс "Сокіл".

Це продукт успішної кооперації українського підприємства "ЧеЗаРа" з польськими партнерами, повідомляє прес-служба Ради національної безпеки і оборони.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї розробили безпілотний бойовий вертоліт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути