неділя, 27 вересня 2020 17:25

У Китаї почалася масова вакцинація проти коронавірусу

У Китаї почалася масова вакцинація проти коронавірусу
Особи, які належать до професій "високого ризику", мають доступ до вакцини з 22 липня. Фото: Reuters

У Китаї десятки тисяч людей вже отримали щеплення від Covid-19.

Вакцинацію проводять незважаючи на те, що безпечність та ефективність застосованої вакцини поки не доведена. Про це повідомляє New York Post.

Так, з липня китайці отримують експериментальну вакцину проти коронавірусної інфекції, незважаючи на незакриті питання стосовно її безпеки та ефективності.

За словами члена Національної комісії охорони здоров'я Китаю Чжен Чжунвея, перед тим, як запровадити вакцинацію Китай отримав "розуміння та підтримку" Всесвітньої організації охорони здоров'я.

"Деякі особи, зокрема ті, що належать до професій "високого ризику" (наприклад медичний персонал), мають доступ до вакцини з 22 липня.

Під час клінічних випробувань не було помічено серйозних побічних ефектів внаслідок застосування вакцини", - розповів Чжунвей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як знизити смерть від коронавірусу: учені дали відповідь

У свою чергу, незалежні експерти зазначили, що вакцинувати людей до того, як дієвість препарату буде доведена - небезпечно .

Водночс, у ВООЗ заявили, що Китай видав "внутрішній дозвіл на екстрене використання", який видається на розсуд країн та не підпадає під затвердження ВООЗ.

Асистентка гендиректора ВООЗ Маріанджела Сімао повідомила виданню Reuters, що у використанні медичних препаратів в надзвичайних ситуаціях країни мають автономію.

Протягом доби 26 вересня в Україні коронавірусну інфекцію діагностували 3130 людям, 56 осіб померли від ускладнень. Усього з початку пандемії інфікувалися 198 634 особи. Із них 3 959 людей померли. 87 882 людини одужали.

Зараз ви читаєте новину «У Китаї почалася масова вакцинація проти коронавірусу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути