неділя, 12 березня 2023 15:45

У Кишиневі пенсіонерів зібрали на прокремлівські акції. Поліція повідомила про роботу російських спецслужб
3

У столиці Молдови Кишиневі відбулися проросійські акції. Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в країні, сказала поліція.
Фото: newsmaker.md
У столиці Молдови Кишиневі відбулися проросійські акції. Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в країні, сказала поліція.
У столиці Молдови Кишиневі відбулися проросійські акції. Російські спецслужби планують дестабілізувати ситуацію в країні, сказала поліція.

У неділю, 12 березня, у столиці Молдови Кишиневі відбулися проросійські акції.

У центрі міста зібралися особи переважно пенсійного віку з плакатами з критикою влади. Також із ними були представники партії "Шор". Про це повідомило молдовське видання Newsmaker.

Учасники акції зіткнулися із поліцією.

Поліція заарештувала 54 особи, які планували взяти участь у проросійському мітингу.

У затриманих виявили заборонені предмети, у тому числі ножі.

Учасники акції вимагають, щоб влада сплатила рахунки громадян, які зросли. Колона протестувальників пройде від медичного університету проспектом Штефана чол Маре до будівлі парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Молдові є всі ознаки гібридної війни – Гуменюк

Російські спецслужби хочуть дестабілізувати ситуацію у Молдові, зокрема на акції 12 березня, сказав голова Національної поліції Молдови Віорел Чернеуцану.

Правоохоронні органи не пустили громадянина Російської Федерації, який прибув до Кишинева 9 березня. За словами поліцейського, його метою було навчати людей, що мали намір дестабілізувати ситуацію в країні.

"Наш агент під прикриттям, впроваджений у цю групу, вступив у контакт із людиною з Росії. Другий громадянин Росії, Андрій, приїхав до Молдови, щоб організувати навчання. Раніше він уже бував у Молдові, кілька разів змінював прізвище та документи, щоб його не можна було відстежити", – повідомив Чернеуцану.

Голова поліції сказав, що організатори майбутніх заворушень сформували і підготували 10 груп по 10 осіб. 11 березня поліція Молдови затримала сімох з них. Дії провокаторів заворушень координувалися із РФ.

За даними поліції, завербованим обіцяли за організацію заворушень $10 тис. та підтримку політичних сил.

Торік партія "Шор" була внесена у санкційний список США як рух, пов'язаний з Іларом Шором. Його внесли під санкції США за організацію заворушень з метою підірвати демократичний розвиток Молдови.

Минулого місяця місяця президентка Молдови Майя Санду заявила, що Російська Федерація хоче здійснити держпереворот у країні.

Росія планує захопити аеропорт у Кишиневі і перекинути туди військових, сказав прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан.

Росія влаштовує напруження навколо Молдови, переслідуючи дві цілі. Перша – це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні, друга – продемонструвати хоч якусь "перемогу" для російського народу, сказали у Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України.

Зараз ви читаєте новину «У Кишиневі пенсіонерів зібрали на прокремлівські акції. Поліція повідомила про роботу російських спецслужб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути