Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 15:14

У Греції виявили загублене 2500-річне місто

У Греції виявили загублене 2500-річне місто

Шведські археологи знайшли у Греції залишки стародавнього міста віком 2500 років, повідомляє The Independent.

Дослідники з Університету Гетеборга та Університету Борнмута вивчали руїни в селі Влохос за 300 км на північ від Афін. Досі вважали, що на цьому місці було невелике поселення. Проте шведські вчені виявили на вершині та схилах пагорба залишки вежі, фортечних мурів і брами. Ці ознаки стародавнього міста добре видно з повітря.

"Ми з колегами натрапили на це місце торік у рамках одного проекту, і відразу ж зрозуміли його величезний потенціал. Дивуюся, чому цей пагорб ніхто ретельно не досліджував", - говорить лідер команди, аспірант університету Гетеборга Робін Рьоннлунд.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Данії знайшли золотий амулет вікінгів

Серед руїн шведи виявили кілька давніх глиняних посудин і монет, датованих 500 роком до н. е. Кажуть, місто процвітало в IV-III сторіччях до н. е. Потім прийшло в занепад, імовірно, через захоплення території римлянами.

"Про давнє минуле цієї місцевості мало що відомо. Багато вчених вважали Західну Фессалію чимось на зразок задвірків античності. Наш проект заповнює важливий пробіл у знаннях про її історію та демонструє, що Греція приховує багато несподіваних знахідок", - додав Рьоннлунд.

Щоб зберегти пагорб, археологи поки що відмовилися від розкопок. Спершу вивчать місцевість за допомогою георадара. Дослідження запланували на серпень наступного року.

Раніше у центрі Львова відкопали старовинний цвинтар.

Зараз ви читаєте новину «У Греції виявили загублене 2500-річне місто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути