четвер, 26 серпня 2021 09:04

У флаконах з Covid-вакциною знайшли сторонні домішки

У флаконах з Covid-вакциною знайшли сторонні домішки
У Moderna зазначили, що наразі немає жодних проблем із безпекою. Фото: pixabay.com

У частині флаконів із Covid-вакциною Moderna виявили забруднення твердими частинками. Через це Японія призупинила використання 1,63 млн доз препарату від американської компанії.

У партії, де знайшли забруднення, було понад 565 тис. доз. Тверді частинки знайшли принаймні у 39 флаконах, пише Reuters.

"Із 16 серпня у восьми пунктах вакцинації у префектурах Ібаракі, Сайтама, Токіо, Гіфу й Аїті підтвердили наявність сторонніх речовин у вакцині. Їхній склад наразі невідомий. Імовірно, флакони забруднили під час виробництва в Іспанії", - йдеться в повідомленні.

Міністерство охорони здоров'я Японії оприлюднило три номери партій з імовірно забрудненими флаконами і просить 863 пункти вакцинації, які вже отримали вакцину, не використовувати її. Препаратом Moderna щеплювали також у офісах підприємств, а тому через інформацію про забруднення деякі японські компанії відклали вакцинацію працівників. Фармацевтична компанія Takeda, яка відповідає за постачання вакцин у Японії, заявила - раніше не було жодних повідомлень про небезпечність препарату. У фірмі пообіцяли разом із компанією Moderna провести екстренне розслідування.

У Moderna зазначили, що наразі немає жодних проблем із безпекою чи ефективністю вакцини, хоча "із обережності" відклала лот із забрудненним препаратом і два сусідні.

Загалом іспанське підприємство виготовляє вакцини, які потім постачають на всі ринки, крім США. Невідомо, чи постраждали від забруднення партії в інших країнах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали п'ять країн, де найбільше лютує Covid-19

У Японії до кінця вересня планують повністю вакцинувати 60% населення. Одну дозу вакцини вже отримали 54% японців. Це 43% - повністю вакцинувалися. Уряд Японії не виключає, що дозволить робити третє щеплення проти коронавірусу. За час пандемії в Японії виявили 1,3 млн випадків Covid-19, з них 15,7 тис. людей померли.

Зараз ви читаєте новину «У флаконах з Covid-вакциною знайшли сторонні домішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути