середа, 10 жовтня 2018 14:20

У Європі не один шпиль - як Петров і Боширов стежили за Скрипалем

У Європі не один шпиль - як Петров і Боширов стежили за Скрипалем
"Петров і Боширов" перебували в Чехії в той час, коли там був Скрипаль

Офіцери ГРУ Анатолій Чепіга та Олександр Мішкін, вони ж "Олександр Петров і Руслан Боширов", 2017-го відвідували Чехію в той час, коли там перебував колишній російський шпигун Сергій Скрипаль.

Скрипаль допомагав чеській контрозвідці виявляти російських шпигунів. "Петров і Боширов" стежили за ними. Цю інформацію отримали з джерел у спецслужбах країни, кажуть журналісти Чеського радіо.

"Петров" жив у готелі чеського міста Острава 13-16 жовтня 2014-го. Потім поїхав до Праги. "Боширов" був у Празі 11 жовтня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідувачі повідомили про злочини Чепіги та Мішкіна на Донбасі

4 березня 2018-го колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у британському місті Солсбері. Уряд Великобританії заявив, що сім'я Скрипалів була отруєна речовиною військового походження, яку було розроблено в Росії.

5 вересня поліція Великобританії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні - Олександр Петров і Руслан Боширов.

Розслідувачі Bellingcat і The Insider дізналися, що справжнє ім'я "Руслана Боширова" Анатолій Володимирович Чепіга. Він полковник ГРУ і герой Росії. "Олександр Петров" - це насправді Олександр Євгенович Мішкін, військовий лікар, співробітник ГРУ.

Зараз ви читаєте новину «У Європі не один шпиль - як Петров і Боширов стежили за Скрипалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути