Ексклюзиви
четвер, 29 серпня 2024 09:48

У ЄС розпочали нове розслідування стосовно Telegram - ЗМІ

У ЄС розпочали нове розслідування стосовно Telegram - ЗМІ
У Євросоюзі розпочали ще одне розслідування щодо месенджера Telegram. Фото: novyny.live

Об'єднаний дослідницький центр Євросоюзу розпочав технічне розслідування щодо Telegram.

Йдеться про можливе порушення сервісом закону ЄС про цифрові послуги (Digital Services Act, DSA). Про це повідомляє Financial Times з посиланням на власні джерела.

Telegram, зокрема, звинувачують у неналежному наданні точних даних про кількість користувачів. Месенджер повинен був у серпні передати актуальні цифри, але не зробив цього. Повідомив лише, що платформа "значно менша, ніж 45 млн активних користувачів на місяць у ЄС".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дурова звільнили з-під варти: що це означає

Такі дії суперечить вимогам DSA, пояснили співрозмовники FT. Якщо у платформи більше, ніж 45 млн користувачів з ЄС, це тягне за собою суворіші зобов'язання щодо модерації, дотримання вимог ЄС, стороннього аудиту та обов'язкового обміну інформацією з Єврокомісією.

"У нас є можливість за допомогою наших власних систем та розрахунків визначити, наскільки точні дані про користувачів", - сказав Томас Реньє, представник Єврокомісії з цифрових питань.

Водночас у Telegram заявили про дотримання законів ЄС, включаючи DSA. Месенджер надав коментар з цього приводу після затримання у Франції засновника Telegram Павла Дурова.

Претензії до нього полягають у неналежній модерації та анонімності користувачів, а також відмові месенджера співпрацювати з європейською владою. У справі Дурова загалом міститься 12 звинувачень, зокрема про співучасть у зберіганні та розповсюдженні дитячої порнографії та наркотиків, шахрайстві та використанні криптовалютних інструментів.

Засновника Telegram Павла Дурова 25 серпня затримали в аеропорту Парижа, коли він вийшов з приватного літака в аеропорту Ле-Бурже.

Міністерство юстиції Франції видало ордер на арешт Дурова в рамках розслідування злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, кібербулінг, організовану злочинність та пропаганду тероризму.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС розпочали нове розслідування стосовно Telegram - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути