неділя, 19 травня 2024 22:18

У Держприкордонслужбі пояснили, у кого не перевірятимуть документи при перетині кордону

У Держприкордонслужбі пояснили, у кого не перевірятимуть документи при перетині кордону
При перетині кордону почали перевіряти військово-облікові документи. Фото: dpsu.gov.ua

У водіїв, які здійснюють міжнародні рейси, не перевіряють військово-облікові документи.

Також не перевіряють осіб з інвалідністю та в осіб, які супроводжують людей з інвалідністю. Про це заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи змінилися правила перетину кордону для жінок після нового закону про мобілізацію: відповідь ДПСУ

"Ми не перевіряємо військово-обліковий документ у осіб, які перевозять гуманітарні вантажі, а також у водіїв, які здійснюють міжнародні перевезення товарів та пасажирів", - запевнив Демченко.

Він нагадав, що з 18 травня прикордонники почали перевіряти військово-облікові документи у певних категорій чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Це (перевірка військово-облікових документів - Gazeta.ua) стосується осіб, які заброньовані на час мобілізації або воєнного стану, які не придатні відповідно до висновку ВЛК і виключені з військового обліку за станом здоров'я, осіб, у яких на утриманні є троє і більше дітей до 18 років, хто самостійно виховує дитину до 18 років або в кого є дитина до 18 років і дружина, яка проходить військову службу, а також інших осіб, які підпадають під пункт 26 правил", - пояснив він.

Демченко наголосив, що для далекобійників "на даний момент нічого не змінилося".

"Ті особи, які є в системі "Шлях", які мають відповідні дозволи, як і раніше, можуть перетинати кордон за тими ж правилами", - запевнив він.

Демченко також зазначив, що військово-облікові документи не перевіряються у працівників залізниці та в осіб, які мають стосунок до авіаційної та морської галузі.

18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Ним запроваджено низку новацій.

Зокрема, усі громадяни України, які перебувають на військовому обліку, протягом 60 днів зобов'язані оновити свої особисті дані в ТЦК. Це можна зробити в Центрах надання адміністративних послуг або через електронний кабінет військовозобов'язаного.

У суботу, 18 травня, далекобійники влаштували мирну акцію протесту та перекрили трасу "Київ-Одеса". Причина - закон про мобілізацію, відповідно до нових змін більшість із далекобійників не мають право на бронювання від військової служби.

Зараз ви читаєте новину «У Держприкордонслужбі пояснили, у кого не перевірятимуть документи при перетині кордону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути