пʼятниця, 29 липня 2022 14:50

Спецтема: Війна Росії проти України

У британському міноборони пояснили, чи може Путін взяти Київ чи Одесу

У британському міноборони пояснили, чи може Путін взяти Київ чи Одесу
Стратегія війни проти України президента Російської Федерації Володимира Путіна схожа на "прогін його військ через м'ясорубку". Фото: eastnews.ua

Російські війська, на думку міністра оборони Великої Британії Бена Воллеса, перебувають у "складному становищі". Стратегія війни проти України президента Російської Федерації Володимира Путіна схожа на "прогін його військ через м'ясорубку".

Воллес зазначив, що "за будь-якими критеріями Росія перебуває у стані, коли вона не досягла головної мети", що призвело до "значних втрат і жертв". Про це він заявив в ефірі BBC Today.

"Росія не в змозі окупувати країну. Вони можуть продовжувати вбивати й руйнувати, не розбираючи, але це не перемога. Путін не змінив свого бажання окупувати всю Україну, взяти Київ і Одесу. Але його армія фактично паралізована величезними втратами. Понад 25 тисяч загиблих. Може, удвічі більше поранених", – сказав британський міністр.

Воллес порівняв нинішню тактику РФ з Першою світовою війною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поранених окупантів з РФ відправляють у Білорусь – Цимбалюк

"Коли я кажу про м'ясорубку, що вони й роблять, це те, що вони вдаються до радянської тактики, коли масивна російська м'ясорубка рухається надто повільно на кілька метрів (не миль!) на добу в певних місцях", – додав він.

Міністр оборони Великої Британії зауважив, що в цю "м'ясорубку" Путін зазвичай "кидає представників нацменшин з найбідніших районів Росії". І не надто піклується про результат, додав Воллес.

Зараз російська армія діє приблизно на 40-50% боєздатності, переконаний очільник міноборони.

Воллес додав, що українські атаки на мости, які, схоже, вплинули на можливість поповнення запасів військ у Херсоні на північ від річки Дніпро, поставили ворога "у вельми скрутне становище" і змусили росіян перейти до оборонної позиції на півдні.

Між Україною та Росією зараз немає переговорів щодо припинення війни.

Деякі західні країни заговорили про переговори з Росією, щоб пом'якшити ситуацію перед зимою, яка може виникнути внаслідок припинення постачання газу з Росії, заявив голова українського МЗС Дмитро Кулеба. Він наголосив, що їхні сподівання на конструктивну поведінку країни-агресорки помилкові.

Війна Росії проти України може стати замороженою. РФ могла б її зупинити "завтра, якби захотіла". Росія часто вдається до схожої методики. Однозначних прогнозів щодо термінів закінчення війни поки що немає, заявила посол США в НАТО Джуліана Сміт.

США й НАТО намагаються тиснути на Москву всіма можливими способами, щоб змінити стратегічні плани російського диктатора. Пані посол підкреслила, що увага США зосереджена лише на підтримці цих українських військ, щоб вони могли здобути перемогу.

Зараз ви читаєте новину «У британському міноборони пояснили, чи може Путін взяти Київ чи Одесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути