середа, 22 червня 2022 06:57

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі відреагували на заяви Кремля про долі полонених американців

У Білому домі відреагували на заяви Кремля про долі полонених американців
У США намагаються дізнатися більше інформації про бранців. Фото: eastnews.ua

Білий дім назвав "жахливими" заяви Російської Федерації щодо можливої страти двох американців, взятих у полон під час війни в Україні.

Вашингтон намагається дізнатися більше інформації про бранців, заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки Джон Кірбі, передає CNN.

"Ми все ще намагаємося дізнатися більше про цих двох людей. Жахливо, що чиновник у Росії навіть припустив смертну кару для двох американських громадян, які перебували в Україні", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загинув ще один громадянин США, який воював за Україну

Кірбі додав, що не намагатиметься "залізти в голови" російського диктатора Володимира Путіна чи його прессекретаря. Але незалежно від того, чи була перспектива смертної кари реальною чи гіпотетичною, ця заява все одно непокоїть Штати.

"У будь-якому разі, це однаково тривожно, чи вони дійсно мають на увазі те, що кажуть. Результатом може стати смертний вирок двом американцям в Україні", - сказав він.

Вчора у Кремлі заявили, що Російська Федерація "нічого не може гарантувати" щодо долі громадян США, які воювали за Україну і потрапили в полон.

Москва наполягає, що на них не поширюються положення Женевських конвенцій, заявив прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков. Захоплені у полон американці нібито не мають відношення до Збройних сил України, а тому не підпадають під захист конвенцій. Пєсков додав, що страту для американців виключати не можна, але це буде рішення суду, а не Кремля.

У Харківській області під час битви під селом Ізбицьке зникли двоє добровольців із США. Два ветерани армії США з Алабами 39-річний Александр Друке й 27-річний Енді Тай Нгок Хуїн, які перебували в Україні та допомагали ЗСУ боротися з російськими окупантами, зникли безвісти кілька днів тому. Вони могли потрапити в полон.

Президент США Джо Байден підтвердив зникнення трьох американських військових. Вони воювали на боці України проти російського вторгнення.

Згодом Держдепартамент США заявив, що вивчає інформацію про можливе зникнення безвісти в Україні третього американського громадянина, що міг брати участь у війні.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відреагували на заяви Кремля про долі полонених американців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути