Ексклюзиви
пʼятниця, 03 листопада 2023 03:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білому домі відреагували на слова Залужного

У Білому домі відреагували на слова Залужного
Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі прокоментував статтю українського головнокомандувача Валерія Залужного. Фото: eastnews.ua

Стаття генерала Залужного, де він описав ситуацію на фронті, підтверджує нагальну необхідність подальшої підтримки України.

Так на матеріал у виданні The Economist відреагував координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє Укрінформ.

"Я думаю, що це підкреслює, наскільки важливо, щоби ми продовжували підтримувати Україну", - зазначив представник адміністрації Байдена у відповідь про точку зору головнокомандувача ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велике попередження Заходу від Залужного" - що сказав головнокомандувач у своїй колонці

Кірбі також додав, що у процесі війни змінюються потреби сторін, в тому числі щодо систем озброєнь, які партнери надають Україні.

"Ми розвиваємося й уже еволюціонували в контексті того, чим ми забезпечуємо Україну, так само як розвивалася і сама війна. І я підозрюю, що цей процес триватиме", - сказав Кірбі.

Він наголосив, що задовольняти актуальні потреби було б надзвичайно легше, якби Конгрес ухвалив запит президента Байдена з додатковим фінансуванням, у тому числі з підтримкою України. Кірбі також відзначив, що цей пакет передбачає не лише нові можливості для України, але також поповнення засобів самих Сполучених Штатів.

У виданні The Economist вийшла велика колонка головнокомандувача Збройних сил України генерала Валерія Залужного. У ній він, зокрема, каже, каже про те, що в Україні може настати позиційна війна, яка несе величезні ризики для Збройних сил України та для держави.

За словами Залужного, якщо Україна хоче вирватися з цієї пастки, нам знадобляться: перевага в повітрі, значно вдосконалені засоби електронної та контрбатарейної боротьби, нові технології розмінування та здатність мобілізувати та тренувати більше резервів.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі відреагували на слова Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути