Ексклюзиви
середа, 01 листопада 2023 13:57

У Білому домі пообіцяли продовжувати підтримку України

У Білому домі пообіцяли продовжувати підтримку України
У Вашингтоні порівняли ХАМАС та Росію. Фото: Pexels

У Білому домі вважають, що війни в Україні та Ізраїлі "переплітаються".

Президент Росії Володимир Путін і бойовики ХАМАСу схожі тим, що прагнуть знищити сусідню демократію. Координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі сказав про це на брифінгу, передає Gazeta.ua.

"Коли терористи та диктатори не платять ціну за свої дії, вони викликають лише більше хаосу, смерті та руйнування. Загрози для США та світу зростають. Це те саме, що годувати алігатора, сподіваючись, що він з'їсть вас останнім", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Байдена закликали "трампістів" не грати в політичні ігри - реакція на допомогу Ізраїлю без України

Кірбі додав, що у США зберігається двопартійна підтримка України. Наголосив, що вимагати компенсації за основні засоби національної безпеки, до яких належить підтримка Ізраїлю та України, є "розривом" із звичайним двопартійним процесом. Це може мати руйнівні наслідки для безпеки США та інтересів щодо національної безпеки за кордоном.

"Тут не повинно бути жодних політичних ігор із нашою національною безпекою чи спроб перетворити підтримку самооборони Ізраїлю на якусь сторону - якийсь політичний футбол", - наголосив речник.

Минулої п'ятниці президент США Джозеф Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад $100 млрд. Кошти передбачені, зокрема, для допомоги Україні та Ізраїлю.

Водночас новий спікер Палати представників у Конгресі США Майк Джонсон, який є відданим прихильником Трампа, заявив, що допомога Сполучених Штатів Україні та Ізраїлю ухвалюватиметься двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.

Зараз ви читаєте новину «У Білому домі пообіцяли продовжувати підтримку України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути