Ексклюзиви
вівторок, 31 жовтня 2023 05:40

У Байдена закликали "трампістів" не грати в політичні ігри - реакція на допомогу Ізраїлю без України

У Байдена закликали "трампістів" не грати в політичні ігри - реакція на допомогу Ізраїлю без України
Речниця Білого дому Карін Жан-П'єр виступила із заявою-попередженням про наслідки від політичних рішень спікера Палати представників. Фото: eastnews.ua

Адміністрація президента США Джо Байдена звинуватила республіканців з Палати представників у політизації інтересів нацбезпеки.

Це сталося після того, як вони запропонували окремий законопроєкт із допомогою Ізраїлю без України коштом асигнувань Податкової служби США. Про це йдеться в заяві речниці Білого дому Карін Жан-П'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США можуть заблокувати багатомільярдний пакет допомоги Україні

"Політизація наших інтересів національної безпеки – це приречена на провал справа. Вимога компенсацій за те, аби покрити основні потреби нацбезпеки США, такі як підтримка Ізраїлю та захист України від звірств і російського імперіалізму, не відповідає нормальному двопартійному процесу і може мати руйнівні наслідки для нашої безпеки та союзів упродовж наступних років", - йдеться в заяві.

Представниця Білого дому додала про "тверду згоду" обох партій у Конгресі стосовно того, що гуманітарна допомога має вирішальне значення для припинення страждань невинних людей у Газі, і це безпосередньо відповідає інтересам нацбезпеки США.

Також, за її словами, "є тверда згода обох партій в питанні, що нашим прямим інтересам національної безпеки відповідає допомога Україні". Існує також потужна підтримка питання щодо збільшення інвестицій у безпеку кордонів.

Вона підкреслила, що скорочення фінансування Податкової служби, яке пропонують республіканці, допоможе великим корпораціям уникати чесної сплати податків і таким чином призведе до збільшення бюджетного дефіциту.

"Гра в політичні ігри, що загрожують джерелам фінансування самооборони Ізраїлю зараз і в майбутньому, створить неприйнятний прецедент, який поставить під сумнів нашу відданість одному з найближчих союзників", - зазначила речниця адміністрації США.

Минулої п'ятниці президент США Джозеф Байден запросив у Конгресу додаткове фінансування на понад $100 млрд. Кошти передбачені, зокрема, для допомоги Україні та Ізраїлю.

Водночас новий спікер Палати представників у Конгресі США Майк Джонсон, який є відданим прихильником Трампа, заявив, що допомога Сполучених Штатів Україні та Ізраїлю ухвалюватиметься двома різними законопроєктами, а не одним, як пропонував Білий дім.

Зараз ви читаєте новину «У Байдена закликали "трампістів" не грати в політичні ігри - реакція на допомогу Ізраїлю без України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути