понеділок, 07 грудня 2020 19:02

У банановій м'якоті сховали тонну кокаїну

У банановій м'якоті сховали тонну кокаїну
Вилучені наркотики / Border Force

Понад 1 т кокаїну знайшли в партії бананової м'якоті в одному з британських портів.

Наркотики заховали у вантажі з Колумбії. Корабель зупинився в порту Лондона під час рейсу в Нідерланди. Про це пише британська The Independent.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наркобарона застрелив снайпер

Прикордонна служба знайшла наркотики після того, як звичайна перевірка судна 12 листопада запідозрила, що з вантажем щось негаразд. Це друга за величиною партія кокаїну, знайдена в Британії за останні 2 місяці.

Британські правоохоронці заявляють, що обмеження на польоти та морські перевезення з березня змусили наркобандитів відправляти великі об'єми кокаїну окремими партіями, що збільшує ризик їх виявлення та вилучення.

"Значні вилучення забрали велику кількість небезпечних наркотиків із вулиць наших міст, що зменшило шкоду, яку ті могли завдати громадам, та істотно знизило прибутки контрабандистів і наркодилерів", - заявив глава морського командування Прикордонних військ Великої Британії Стів Віттон.

Національне агентство боротьби зі злочинністю заявило, що, хоча Велика Британія не була кінцевим пунктом призначення, цілком ймовірно, що частину кокаїну продали б згодом на вулицях британських міст.

Глава британського МВС заявив, що країна використовуватиме кожен дюйм своїх правоохоронних органів, щоб зупинити проникнення наркотиків у країну.

"Це значні конфіскації, які завдають серйозного удару по організованій злочинності. Вони означають менший прибуток для реінвестиції в злочинну справу", - заявив командир Жак Бір.

Знайдена партія кокаїну заважила 1060 кг. Раніше, 12 вересня, британські правоохоронці вилучили 1155 кг цього наркотику в транспортному контейнері, завантаженому папером.

Поліція і прикордонна служби конфіскували величезну кількість кокаїну та інших важких наркотиків від початку карантину.

Зараз ви читаєте новину «У банановій м'якоті сховали тонну кокаїну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути