Ексклюзиви
понеділок, 10 травня 2021 12:15

У 17 штатах Америки ввели надзвичайний стан

У 17 штатах Америки ввели надзвичайний стан
В кібератаці на найбільший трубопровід США підозрюють Росію. Фото: "Уніан".

У 17 штатах Америки та у Вашингтоні оголосили надзвичайну ситуацію через масштабну хакерську атаку на найбільший трубопровід США Colonial Pipeline.

Відповідну декларацію 9 травня ухвалило Федеральне управління безпеки автомобільних перевезень при Міністерстві транспорту США, щоб забезпечити відкритість ліній подачі палива.

Декларація "регулює надзвичайні умови, створюючи необхідність негайного транспортування бензину, дизельного палива, реактивного палива та інших нафтопродуктів, що переробляються, а також забезпечує необхідну допомогу", - йдеться у заяві управління.

Після відключення трубопроводу Colonial Pipeline паливо почали перевозити транспортом автоцистернами й танкерами. Водіям збільшили кількість часу, який вони можуть проводити за кермом, передає BBC.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни зізналися у злочинах проти США

Експерти зазначають, що це не вплине на ціни на бензин та дизельне паливо, якщо експлуатація трубопроводів відновиться найближчими днями.

Мережа Colonial Pipeline забезпечує доставку 45% усього палива на східному узбережжі країни. Зокрема, штат Нью-Йорк і його найбільші аеропорти.

Компанія повідомила, що перекрила трубопровід на дистанції майже 9 тис кілометрів у відповідь на кібератаку.

За повідомленнями американських ЗМІ кібератаку здійснила група DarkSide, яка походить з Росії. При цьому, на думку джерел телекомпанії, що входять до неї хакери здійснюють атаки в неросійськомовних країнах. Водночас Росія відкидає звинувачення з боку США в кібератаці.

7 травня, Colonial Pipeline, заявила, що стала жертвою кібератаки. Компанія тимчасово зупинила усі трубопроводи та вививела деякі системи з мережі.

Зараз ви читаєте новину «У 17 штатах Америки ввели надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути