вівторок, 06 квітня 2021 04:35

Туреччина потрапила під санкції через угоди з Росією

Туреччина потрапила під санкції через угоди з Росією
У США ввели санкції проти Туреччини. Фото: Unsplash

У Державному департаменті США вважають, що турецьке Управління оборонної промисловості (SSB) заслуговує на санкції через угоди з російським оборонним сектором.

Зокрема, держсекретар Ентоні Блінкен прийшов до висновку, що SSB кілька років тому "провело істотну транзакцію" з РФ, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У зв'язку з цим Блінкен визначив, що санкції в рамках закону "Про протидію противникам Америки за допомогою санкцій" (CAATSA) повинні діяти щодо SSB, його глави Ісмаїла Деміра і ще трьох керівників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна запровадила санкції проти російських компаній

У повідомленні вказується, що американцям забороняється вести справи з цими громадянами Туреччини. Активи фігурантів списку в США заморожуються, влада США не буде видавати візи цим людям.

Стосовно SSB серед обраних Блінкеном опцій санкцій, зокрема, вводяться заборони на експорт американської продукції. Забороняється видавати SSB кредити понад $10 млн.

США у грудні 2020 року оголосили про накладення санкцій на ключове оборонне агентство Туреччини та його керівника у зв'язку з придбанням країною російських систем С-400.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина потрапила під санкції через угоди з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути