субота, 13 серпня 2022 06:20

Трампа можуть посадити за порушення закону про шпигунство – Politico

Трампа можуть посадити за порушення закону про шпигунство – Politico
Правоохоронні органи проводять розслідування щодо експрезидента за підозрою у знищенні записів, перешкоджанні розслідуванню та порушенні закону про шпигунство. Фото: eastnews.ua

Федеральне бюро розслідувань вивчає діяльність експрезидента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа на предмет перешкоджання правосуддю і порушення законів про шпигунство. Якщо його провину доведуть в суді, йому може загрожувати ув'язнення або штраф.

Про це свідчить ордер на обшук резиденції Мар-а-Лаго в Флориді, який оприлюднили у п'ятницю, 12 серпня, передає Politico.

"Федеральні правоохоронні органи ведуть розслідування щодо Трампа за видалення або знищення записів, які повинні були зберігатися, перешкоджанні розслідуванню та порушенні закону про шпигунство. Квитанція, яка супроводжує ордер, вказує, що Трамп тримав у своєму маєтку рукописні записки, документи з грифом "таємно" і "цілком таємно", предмет із позначкою "інформація про президента Франції" тощо", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФБР у будинку Трампа шукало документи про ядерну зброю – WP

Сам Трамп та його команда адвокатів стверджують, що обшук здійснювався із політичною метою, оскільки експрезидент нібито становить серйозну загрозу для демократів.

На початку тижня агенти ФБР провели обшук будинку експрезидента США Дональда Трампа. Він заявив, що обшукали його резиденцію Мар-а-Лаго в Флориді та навіть зламали сейф. За його словами, мали місце неправомірні дії прокуратури, використання системи правосуддя як зброї та атака радикальних лівих демократів, які нібито заважають Трампу балотувався на пост президента 2024 року.

Федеральне бюро розслідувань знайшло у колишнього президента США Дональда Трампа 11 комплектів секретних документів.

У Трампа вилучили майже 20 коробок із речами, теки з фотографіями і помилування його прихильника Роджера Стоуна. Слідство отримало чотири комплекти цілком секретних документів, ще три – секретних і комплекти конфіденційних документів.

Адвокат Трампа каже, що він використовував свої повноваження для розсекречення деяких матеріалів перед тим, як залишити посаду.

Зараз ви читаєте новину «Трампа можуть посадити за порушення закону про шпигунство – Politico». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути