Ексклюзиви
пʼятниця, 18 листопада 2016 18:42

Трамп зробив нові призначення в адміністрації: друзі чи вороги України

Трамп зробив нові призначення в адміністрації: друзі чи вороги України

Новообраний президент США Дональд Трамп офіційно оголосив про призначення на посаду генерального прокурора США і директора Центральної розвідувальної служби.

Про це повідомляє прес-служба перехідної команди республіканця.

Він обрав сенатора від Алабами Джеффа Сешнса на посаду генпрокурора, а члена палати представників від Канзасу Майка Помпео — на пост глави ЦРУ.

Відставного генерала Майкла Флінна обрали на посаду радника президента Трампа з питань національної безпеки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася добірка всіх кіноролей Дональда Трампа

У заяві також наводені слова Трампа і кожного з обраних кандидатів на посади з приводу їх призначення.

Майбутній генпрокурор Сешнс, як повідомляє агентство Reuters, лояліст, різкі заяви якого на тему мігрантів схожі на заяви самого Трампа. Сешнс виступає за обмеження імміграції, він із захватом сприйняв обіцянку Трампа побудувати стіну на кордоні з Мексикою.

Помпео відомий як член республіканського консервативного Руху чаювання.

Майкл Флінн – начальник Розвідувального управління Міністерства оборони при президентові Бараку Обамі в 2012 - 2014 роках. Флінн був радником Трампа із зовнішньої політики під час виборчої кампанії. Неодноразово проголошував похвали Володимиру Путіну і виступав на російському телебаченні з дружніми по відношенню до Росії поглядами. Флінн висловив припущення, що анексії Криму Москвою можна знайти виправдання, а в одному з телевізійних інтерв'ю сказав: "Мені не подобається те, що відбувається з Україною, але ця проблема зачіпає більшою мірою Європу, ніж нас".

Отже, у команді Трампа є проросійські "голуби миру", такі як генерал Майкл Флінн. А з іншого боку – "яструби" національної безпеки, такі як сенатор Джеф Сешнс. Він вимагав передати Україні летальне озброєння, щоб вона могла захистити себе від Росії.

Новообраний президент США Дональд Трамп розглядає кандидата на посаду держсекретаря — губернатора Південної Кароліни Ніккі Гейлі.

Зараз ви читаєте новину «Трамп зробив нові призначення в адміністрації: друзі чи вороги України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути