четвер, 13 квітня 2017 04:46

Трамп змінив свою думку щодо НАТО

Трамп змінив свою думку щодо НАТО
Трамп подякував НАТО. Фото: Корреспондент

Президент США Дональд Трамп більше не вважає НАТО застарілою організацією. Про це Трамп заявив на спільній із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом прес-конференції, передає Reuters.

"Я сказав, що він (Альянс) був застарілим. Він вже не застарілий", - сказав Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп нагадав членам НАТО про фінансові внески

За його словами, Північноатлантичний альянс став більше докладати зусиль у боротьбі проти ісламських бойовиків, на чому він наполягав.

Президент США подякував членам НАТО за підтримку свого рішення завдати ракетного удару по сирійській авіабазі у відповідь на ймовірну хімічну атаку в Ідлібі, і сказав, що час покласти край громадянській війні у Сирії.

Генсек НАТО сказав, що погоджується із американським президентом щодо того, що Альянс має більше робити для боротьби із тероризмом.

У січні новообраний президент США Дональд Трамп заявив, що НАТО давно застаріло, бо "не потурбувалося про тероризм". "Я казав давним-давно, що у НАТО є проблеми. По-перше, воно застаріло, так як було створено багато, багато років тому. По-друге, країни не фінансують його так, як повинні", - заявив він.

Трамп наголосив, що Вашингтон робитиме "історичні інвестиції у збройні сили і покаже всьому світу, що США поряд з тими, хто виступає за свободу".

Зараз ви читаєте новину «Трамп змінив свою думку щодо НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути