Ексклюзиви
пʼятниця, 21 червня 2024 15:40

Трамп заявив, що Росія напала на Україну через слова Байдена

Трамп заявив, що Росія напала на Україну через слова Байдена
Дональд Трамп вважає, що Україні не можна дозволити вступити у НАТО. Фото: eastnews.ua

Кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що Росія розпочала повномасштабне вторгнення через заяви чинного президента Джо Байдена про майбутнє України у НАТО.

Про це він сказав в ефірі подкасту All In.

"Я вже 20 років чую, що якщо Україна піде до НАТО - це буде реальною проблемою для Росії. Я чув це довгий час. Я думаю, що саме тому ця війна розпочалася. Байден постійно говорив неправильні речі, і одна із неправильних речей - він сказав, що Україна буде в НАТО. Коли я чув, як він говорить, я думав: ця людина почне війну", - зазначив Трамп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трамп має стабільну підтримку у США - ЗМІ

Він заявив, що якби залишився президентом США, то повномасштабної війни не було б.

"Чотири роки ніхто навіть не говорив, що Росія нападе на Україну. Цього б ніколи не сталося. Росія не збиралась нападати на Україну. Як тільки я пішов з Білого дому, вони почали шикуватись біля кордонів. І я подумав, що Путін, мабуть - він хороший переговірник - я думав, що він робить це з метою переговорів. Тоді зненацька вони напали. Байден говорив протилежне до того, що, я думаю, він мав казати. Речі, які він говорив і досі говорить - вони божевільні", - додав політик.

У травні присяжні в суді Нью-Йорка визнали Дональда Трампа винуватим за всіма 34 пунктами у справі про фальсифікацію документів для приховування виплат порноакторці Стормі Деніелс. Вирок у справі ухвалить суддя на засіданні 11 липня. Трампу загрожує до чотирьох років ув'язнення. Він не визнає вину.

Президентські вибори у США заплановані на 5 листопада, вони стануть 60-ми виборами президента. Виборці оберуть колегії виборщиків, які через 41 день, у грудні 2024 року мають обрати президента та віцепрезидента. Також відбудуться вибори до обох палат Конгресу: Палати представників і третини Сенату.

Зараз ви читаєте новину «Трамп заявив, що Росія напала на Україну через слова Байдена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути