неділя, 13 січня 2019 11:12

Трамп приховує деталі переговорів з Путіним - ЗМІ

Трамп приховує деталі переговорів з Путіним - ЗМІ
Подібні заходи не відповідають стандартам, яких дотримувалися інші президенти США. Фото:gdb.rferl.org

Президент США Дональд Трамп робить "екстраординарні заходи", щоб подробиці п'яти його зустрічей із Володимиром Путіним не стали надбанням гласності.

Трамп вилучив записи розмов із російським президентом, які робили його перекладачі, і зажадав, щоб вони не передавали почуте кому-небудь в адміністрації, - пише The Washington Post.

Подібні заходи не відповідають стандартам, яких дотримувалися інші президенти США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому українські бізнесмени були на інавгурації Трампа

Після рандеву Трампа і Путіна в Гамбурзі в 2017 році, на якому був присутній тодішній держсекретар Тілерсон, двоє високопоставлених представників адміністрації намагалися з'ясувати у перекладача деталі бесіди перших осіб, про які не йшлося в офіційній заяві Держдепартаменту. Тоді-то вони і дізналися про суворі обмеження, запроваджені Трампом.

У суботньому інтерв'ю Fox News Дональд Трамп категорично заявив, що нічого не приховує. А прес-секретар Білого дому Сара Сандерс назвала статтю The Washington Post "потворно неточною", яка "не заслуговує коментаря", додавши, що адміністрація Трампа проводить більш жорсткішу політику щодо Росії, ніж попередні адміністрації.

Заступник голови Міжнародного комітету Сенату США демократ Боб Менендес заявив, що якщо б він мав на це повноваження, він би насамперед вимагав стенограму розмов Трампа і Путіна в Гамбурзі, зроблену перекладачем.

Президент США Дональд Трамп вважає, що займає набагато жорсткішу позицію по відношенню до РФ, ніж його попередники. Водночас глава Білого дому сподівається на поліпшення відносин між країнами.

Зараз ви читаєте новину «Трамп приховує деталі переговорів з Путіним - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути