вівторок, 16 червня 2020 09:49

Трамп підпише указ про реформу поліції

Трамп підпише указ про реформу поліції
В Білому домі обговорюють указ Трампа про реформу поліції Фото https://unsplash.com

Президент США Дональд Трамп у вівторок представить виконавчий указ, стосовно реформи поліції. Зробить це після громадських протестів внаслідок смерті афроамериканця Джорджа Флойда.

"Загальна мета полягає в тому, що ми добиваємося закону і порядку, і ми хочемо, щоб це було зроблено чесно, справедливо. Ми хочемо, щоб це було зроблено безпечно", - сказав Трамп журналістам у Білому домі. Про це повідомляє Інтерфакс.

Високопоставлені співробітники адміністрації повідомили журналістам, що указ буде стимулювати поліцію до перегляду практики застосування сили і допоможе краще контролювати дії поліцейських. Указ також спрямований на стимулювання програм спільного реагування поліції і соціальних служб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США поліцейські застрелили афроамериканця

За словами представника адміністрації, указом передбачено практику набору персоналу в поліцію з місцевих спільнот. "Мета полягає в тому, щоб зблизити поліцію з громадами", - сказав високопоставлений чиновник журналістам.

В американському місті Атланта поліцейський 14 червня застрелив афроамериканця Рейшарда Брукса під час затримання. Поліція отримала скаргу на водія, який заснув в черзі до віконця видачі замовлень. Ним виявився Брукс. Він був нетверезим та чинив опір поліцейським,

Зараз ви читаєте новину «Трамп підпише указ про реформу поліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути