понеділок, 31 серпня 2020 11:58

"Трамп не здатний бути президентом США" - Байден

"Трамп не здатний бути президентом США" - Байден
Байден звинуватив Трампа в розпалюванні ненависті і заохоченні насильства в США. Фото: Reuters

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден заявив, що нинішній глава держави Дональд Трамп не здатний бути президентом. Оскільки за роки його правління суспільна напруга зросла і розкол між різними групами збільшився.

Заяву Байден опублікував на своїй офіційній сторінці у зв'язку із ситуацією в Портленді в штаті Орегон.

"Насильство, через яке загинули люди минулої ночі в Портленді, є неприйнятним. Недопустимо стріляти на вулицях великого американського міста", - йдеться в заяві Байдена.

За його словами, Трамп винний у розпалюванні ненависті й заохоченні насильства в США.

"Як думає Трамп, що станеться, коли він продовжить роздмухувати полум'я ненависті і розколу в нашому суспільстві та використовувати політику страху, щоб підбурювати своїх прихильників? Він бездумно заохочує насильство", - сказав Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден звинувачує Трампа в спробі приховати допомогу від Кремля

Водночас Трамп заявив, що вважає застосування сили єдиним способом зупинити насильство в містах із високим рівнем злочинності, керованих демократами. Також він розкритикував мера-демократа Портленда Теда Вілера за бездіяльність під час протестів у його місті.

"Тед Вілер - бездіяльний мер Портленда, демократ, який спостерігає за масштабною загибеллю і руйнуванням свого міста. Під час перебування на посаді вважає, що ця злочинна ситуація повинна тривати вічно. Неправильно!" — написав Трамп на своїй сторінці у Twitter.

За даними ЗМІ, в місті відбулися зіткнення між прихильниками Трампа й активістами руху Black Lives Matter. Унаслідок стрілянини загинув чоловік.

Останні 3 місяці в Портленді щовечора проходять акції протесту проти расової несправедливості і жорстокого поводження поліції з представниками меншин.

Масштабні протести проти расової нерівності спалахнули по всій території США після того, як наприкінці травня 46-річний афроамериканець Джордж Флойд загинув у Міннеаполісі після застосування поліцейським задушливого прийому.

Зараз ви читаєте новину «"Трамп не здатний бути президентом США" - Байден». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути