неділя, 21 серпня 2022 11:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Time: американці тренують українських військових на штурмовиках А-10

Time: американці тренують українських військових на штурмовиках А-10
Українські пілоти проходять навчання у США на штурмовиках А-10. Фото: eastnews.ua

Українських пілотів навчають у Сполучених Штатах. Їх тренують на штурмовиках А-10.

Журналістам дозволили відвідати секретний навчальний центр пілотів за однієї умови: представники ЗМІ мали надіти на очі пов'язку. Уже на місці репортер побачив плакати з А-10 і написом: "Зберігайте спокій і знищуйте радянські танки". Про це повідомляє Time.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 45 тис. чорних мішків поїхали додому ‒ Генштаб оновив дані про втрати росіян в Україні

П'ять українських військових проходили навчання на симуляторі в кімнаті. У кожного комп'ютера є реалістичний важіль управління, джойстик та окуляри віртуальної реальності.

А-10 використовували в Іраку й Афганістані для підтримання військ з повітря. Пілоти повітряних сил повільно керували штурмовиком над місцевістю, а потім стріляли по винищувачах повстанців.

Україна за пів року війни майже повністю перейшла на зброю і припаси НАТО, від яких тепер залежить. Лише США, головний постачальник, дали нам зброї майже на 10$ млрд, британці на $3 млрд. На початку вторгнення українська стратегія та протитанкові ракетні комплекси NLAW, зенітні Stinger і дрони Bayraktar допомогли розбити росіян на підступах до Києва й на півночі. Упродовж весни стратегія вогняного валу росіян призвела до важких втрат і повільного відступу наших захисників на Донбасі. За останні півтора місяця завдяки реактивним системам залпового вогню HIMARS та іншим українські захисники знищили десятки російських складів, командних пунктів і мости через Дніпро, чим знову переломили перебіг війни на нашу користь. Українське командування каже, що потребує значно більше зброї та припасів. Gazeta.ua оцінила, що саме зі зброї прибувало та як впливало на війну.

Зараз ви читаєте новину «Time: американці тренують українських військових на штурмовиках А-10». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути