пʼятниця, 27 серпня 2021 08:52

"Тіла людей летіли в повітрі, як торнадо" - очевидець теракту в Кабулі

"Тіла людей летіли в повітрі, як торнадо" - очевидець теракту в Кабулі
Очевидець розповів подробиці теракту в Кабулі. Фото: REUTERS

Чоловік, який вижив після вибухів в Кабулі розповів про теракт. Очевидець порівняв подію з кінцем світу.

Того дня він прокинувся рано і прийшов в аеропорт, надіючись на евакуацію. Має спеціальну імміграційну візу США. Чоловік простояв у черзі майже 10 год., коли о 17:00 прогримів потужний вибух, передає Reuters.

"Відчув, як-ніби хтось вирвав землю з під ніг. Здалося, що розірвало барабанні перетинки у вухах і я втратив слух. Бачив тіла й частини тіл, які летять у повітрі, як торнадо, що відносить пластикові пакети. Я бачив тіла, частини тіл, літніх і поранених чоловіків, жінок і дітей, розкиданих на місці вибуху", - сказав чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден пообіцяв помститись за теракти в Афганістані

Додав, що неможливо побачити кінець світу в цьому житті, але тоді був його свідком на власні очі. Сказав, що фізично перебуває в повному порядку, проте душевна травма і шок від побаченого навряд дозволить жити нормально.

Терористична організація "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за атаку на аеропорт Кабула. Вибух влаштував терорист-смертник, який стояв у натовпі біля входу в аеропорт. Загинули понад 90 цивільних афганців і щонайменше 13 американських морпіхів. Понад 150 людей отримали поранення.

Причетність ІДІЛ до атаки підтвердили у військових відомствах США і Великої Британії. Угруповання "Талібан", яке звільнило з афганських в'язниць бойовиків ІДІЛ і "Аль-Каїди", засудила теракт. Вирішивши при цьому покласти частину відповідальності на США і їх союзників, за те, що вони контролюють аеропорт і евакуюють з Афганістану людей.

Зараз ви читаєте новину «"Тіла людей летіли в повітрі, як торнадо" - очевидець теракту в Кабулі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути