пʼятниця, 11 вересня 2020 14:19

Тихановська закликала білорусів вступати в координаційну раду

Тихановська закликала білорусів вступати в координаційну раду
Тихановська з Ковальковою нагадали, що метою координаційної ради є визнання недійсними офіційних результатів виборів президента 9 серпня, на яких Лукашенко визнав себе переможцем. Фото: Reuters

Лідерка білоруської опозиції Світлана Тихановська запропонувала всім охочим вступити до координаційної ради, на яку чинить тиск влада Білорусі.

Про це вона разом із довіреною особою Ольгою Ковальковою заявила у відеозверненні в Telegram.

"Ми закликаємо вас підтримати координаційну раду і стати її членами. Для цього достатньо подати заяву через онлайн-форму", - йдеться у зверненні.

За словами опозиціонерок, "колишній президент Олександр Лукашенко всіляко заважає працювати раді. Він кинув за грати членів президії Лілію Власову, Сергія Делевського, Марію Колеснікову і Максима Знака", затримав і вислав з країни саму Ковалькову, піддав переслідуванню Павла Латушка.

Тихановська з Ковальковою нагадали, що метою координаційної ради є визнання недійсними офіційних результатів виборів президента 9 серпня, на яких Лукашенко визнав себе переможцем, проведення нових виборів за міжнародними стандартами і з новим складом виборчих комісій, а також припинення політичних репресій в країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прибулі в Україну білоруські опозиціонери ухилилися від запитання про Крим

Білоруська правозахисна спільнота вимагає негайного звільнення членів координаційної ради Білорусі Марії Колесникової, Максима Знака та Іллі Салея і закликає припинити кримінальне переслідування проти них.

Правозахисники переконані, що кримінальне переслідування є політично вмотивованим і спрямованим на припинення їхньої юридичної діяльності або зміну характеру.

Після виборів 9 серпня головну опонентку Лукашенка Світлану Тихановську вивезли до Литви. Чотирьох членів координаційної ради опозиції затримали, двоє виїхали з країни. На волі залишається лауреатка Нобелівської премії Світлана Алексієвич.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська закликала білорусів вступати в координаційну раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути