середа, 30 вересня 2020 14:13

Тихановська почала формувати тіньовий уряд Білорусі

Тихановська почала формувати тіньовий уряд Білорусі
Тихановська почала розподіляти міністерські портфелі і посади. Фото: TUT.BY

Лідерка білоруської опозиції та екскандидатка в президенти Білорусі Світлана Тихановська приступила до створення тіньового уряду.

Представником з прав людини вона призначила Гаррі Погоняйла - відомого білоруського юриста і правозахисника. Речником з економічних реформ став економіст Алесь Алехнович, повідомляє Telegram-канал "Пул Первой".

"Погоняйло був адвокатом багатьох справ з прав людини в Білорусі, включаючи справи білоруських журналістів Павла Шеремета і Дмитра Завадського. Більше 20 років він є заступником голови Білоруського Гельсінського комітету. Алехнович є віцепрезидентом Аналітичного центру CASE-Belarus, який займається вивченням економіки, а також розробкою економічних реформ для Білорусі", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Меркель зустрінеться з Тихановською

За словами Тихановської, режим самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка не тільки нелегітимний, він більше не справляється зі своїми завданнями.

"Ми не можемо не діяти і спостерігати, як країна все більше занурюється в кризу. Тому, щоб забезпечити проведення нових виборів, я продовжую свою роботу по об'єднанню всіх демократичних сил білоруського суспільства", - сказала вона.

Прессекретарка Тихановської Ганна Красулина пояснила, що йдеться про формування команди лідерки опозиції, і додала, що разом із членами координаційної ради вони йдуть до єдиної спільної мети.

Велика Британія і Канада запровадили санкції проти 8 осіб білоруського режиму, включаючи президента Олександра Лукашенка. Серед санкцій - заборона на виїзд та замороження активів.

Зараз ви читаєте новину «Тихановська почала формувати тіньовий уряд Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути