Ексклюзиви
вівторок, 23 січня 2018 14:45

Tesla позбавила зарплати свого засновника

Tesla позбавила зарплати свого засновника
Ілон Маск. Фото: creativecommons.org

Ілон Маск, засновник автомобільної компанії Tesla, замість щомісячної заробітної плати отримуватиме тільки нагороди за досягнення певних показників, що прописані у довгостроковому плані.

Про зміни всередині компанії та запровадження нової 10-річної системи винагород для гендиректора повідомлено на офіційному сайті Tesla.

Зазначається, що нова система винагород буде прив'язана до капіталізації компанії та її операційних показників. Нагорода ґрунтуватиметься на десятирічній програмі опціонів, розбитій на 12 траншів.

Підкреслили також, що кожен із 12 траншів становить 1% від кількості акцій Tesla. Для досягнення першої цілі Маску необхідно збільшити капіталізацію Tesla до $100 млрд. Тоді як сьогодні цей показник становить $59 млрд. А наступні транші будуть видаватися за кожні додаткові $50 млрд капіталізації, при цьому кінцевою метою є сума в $650 млрд.

Якщо зазначені в плані показники не будуть досягнуті, то Маск нібито нічого не отримає за свою роботу. На час виконання плану підприємець повинен залишатися гендиректором компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Різдвяний лист Ілона Маска заінтригував мережу: "Я марсіанин"

Голосувати за нову систему винагород у лютому 2018 року будуть акціонери компанії. Сам Маск і його брат Кімбал залишаться осторонь, щоб акціонери прийняли рішення самостійно.

Tesla Powerpacks, гігантська станція зберігання енергії, яку компанія Tesla побудувала в Австралії, вперше спрацювала. Коли вугільна ТЕЦ Loy Yang, яка забезпечувала електрикою частину штату Вікторія, дала збій, то батарея Tesla компенсувала простій електростанції вже через 140 мілісекунд. Австралійські чиновники назвали швидкість реагування рекордною.

Зараз ви читаєте новину «Tesla позбавила зарплати свого засновника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути