четвер, 01 липня 2021 07:24

Терористи підірвали базар. Багато постраждалих

Терористи підірвали базар. Багато постраждалих
У Багдаді підірвали ринок. Фото: unsplash.com

На ринку в районі Садр-Сіті в іракському Багдаді стався вибух. Щонайменше 11 осіб поранено.

Відповідальність за напад не взяло на себе ще жодне угрупування, передає Reuters з посиланням на іракську поліцію і медиків.

Це був другий напад на Садр-Сіті і третій напад на ринок в Багдаді в цьому році. У квітні чотири людини загинули і 20 отримали поранення в результаті вибуху замінованого автомобіля. У січні на переповненому ринку теракт влаштував смертник. Загинули щонайменше 32 людини. До обох трагедій причетні бойовики "Ісламської держави".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терористи атакували міжнародний аеропорт. Загинули майже пів сотні людей

Великі бомбові атаки, які колись були майже повсякденним явищем в іракській столиці, припинилися після поразки бойовиків "Ісламської держави" в 2017 році.

Солдати спеціальних сил США відправилися в Мозамбік, щоб протидіяти ІДІЛ. Терористи перетворили футбольні поля в цій африканській країні в місця страти й обезголовили дітей на очах у їхніх батьків у рамках терору.

Посольство США підтвердило, що для запобігання поширенню тероризму і насильницького екстремізму близько десятка солдатів-фахівців відправили на 2 місяці.

За останній рік насильство в Мозамбіку посилилося. У листопаді 2020-го на півночі країни терористи обезголовили понад 50 осіб. Понад 2600 осіб вбили, а ще 700 тис. змушені були покинути свої будинки від початку ісламістського повстанського руху в цій країні 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Терористи підірвали базар. Багато постраждалих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути