середа, 14 липня 2021 07:05

Терорист давив людей вантажівкою

Терорист давив людей вантажівкою
Люди залишають квіти в різних місцях міста жертвам теракту в Ніцці / Getty Images

14 липня 2016-го тисячі людей зібралися на набережній французької Ніцци, щоб відсвяткувати День взяття Бастилії - свято незалежності країни. Настрій змінився від радості до жаху, коли вантажівка проїхала по закритій пішохідної вулиці. В результаті 86 людей загинули. Зокрема, 10 дітей, і більше 400 глядачів отримали травми.

Коли феєрверк вибухнув у небі перед 30 тис. глядачів, 31-річний тунісець Мохамед Лахуайей-Бухлель, який планував напад протягом року, кілька разів проїжджав повз святкування на вантажівці, яку орендував за три дні до цього. Незабаром після завершення шоу, він привів свій план у дію. Машина перескочила через бордюр зигзагоподібно пробираючись крізь натовп зі швидкістю 100 км/год, навмисно переїжджаючи людей. Ті, хто святкував буквально за мить до цього, почали щосили рятуватися, втікаючи в будівлі і на пляж.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля метро прогримів потужний вибух: відео

Зловмисник, раніше зовсім невідомий службам безпеки, проїхав близько двох кілометрів по пішохідній набережній, перш ніж його зупинила поліція. Він був озброєний пістолетом. Також мав при собі кілька копій штурмової зброї і знешкоджену гранату, щоб посилити загрозливий вигляд. З пістолета почав стріляти в поліцейських, які вбили його.

Через кілька днів після нападу були збудовані металеві загородження навколо набережної. Прем'єр Мануель Вальс оголосив триденний траур. Всі святкування скасували.

Два дні по тому "Ісламська держава" взяла на себе відповідальність за теракт. 22 липня в нападі звинуватили п'ятьох спільників Лахуайдж-Бухеля.

Зараз ви читаєте новину «Терорист давив людей вантажівкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути