Ексклюзиви
середа, 14 березня 2018 20:21

Тереза Мей відкрито звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля

Тереза Мей відкрито звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля
Мей звернула увагу на те, що Росія повинна була знищити хімічну зброю. Фото: УНН

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей заявила, що реакція Кремля на отруєння в британському Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки засвідчує відповідальність Росії.

"Вони поставилися до застосування військового нервово-паралітичного агента в Європі з сарказмом, презирством і зневагою. Тому не можна зробити іншого висновку, ніж той, що Росія винна у спробі вбивства Скрипаля і його дочки, а також у загрозі життю інших британських громадян у Солсбері, зокрема поліцейського Ніка Бейлі. Це є незаконним застосуванням сили з боку Росії проти Великобританії. І як я вже казала, це відбулося на тлі російської агресії в Європі і за її межами", - заявила Мей у виступі в Парламенті Великої Британії, передає УНІАН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Посилити санкції та визнати спонсором тероризму: США хочуть покарати Росію за отруєння Скрипаля

Росія незаконно застосувала хімічну зброю, яку незаконно виготовляла. РФ бере участь в Конвенції із заборони хімічної зброї. Мей пообіцяла поставити питання про те, чи знищила Росія свою хімічну зброю на засіданні Ради безпеки ООН.

Колишнього полковника Головного розвідувального управління Росії 66-річного Сергія Скрипаля та його доньку 33-річну Юлію знайшли непритомними на лавці біля торгового центру в англійському Солсбері 4 березня. Чоловік таємно працював на спецслужби Великої Британії у 1995–2004 роках. Після арешту в РФ його обміняли на затриманих у США російських шпигунів. Потім він разом із родиною переїхав до Англії. Скрипаля могли отруїти російські спецслужби, припускає слідство. 7 березня колишній Скрипаль та Юлія впали в кому. Офіцер місцевої поліції Нік Бейлі також впав в кому, але 8 березня йому стало краще і він зміг говорити. Бейлі першим приїхав на виклик до торгового центру, поруч з яким на лавці виявили потерпілих.

Зараз ви читаєте новину «Тереза Мей відкрито звинуватила Росію в отруєнні Скрипаля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути