понеділок, 26 березня 2018 10:23

"Телеканали не помітили пожежу в ТЦ": журналіст про мовчання на російському ТБ

"Телеканали не помітили пожежу в ТЦ": журналіст про мовчання на російському ТБ
Скріншот Юрія Бутусова, зроблений увечері 25 березня. В ефірі провідного російського телеканалу не повідомляли про трагедію в Кемерові. Фото: facebook.com/butusov.yuriy

Увечері 25 березня, коли у Кемерові почалася маштабна пожежа у торговельному центрі, російські телеканали проігнорували трагічну подію. Під час ефіру провідних каналів вже було відомо про десятки загиблих, проте про це свідомо не повідомляли.

Таку версію озвучив у Facebook журналіст Юрій Бутусов.

"Жоден з російських телеканалів не перервав трансляцію, і в телевізійних новинах ця інформація не стала головною, її не помітили. На каналі "Росія" в прайм-тайм фільм про мудрого і доброго керівника В.В. Путіна - ось скріншот. І навіть на програмі Соловйова пожежа не стала подією, хоча про десятки жертв вже було відомо на час початку ефіру. На Першому каналі в прайм йшла гра "Що? Де? Коли?", На НТВ - кіно, трансляції ніхто не перервав. Адже в Росії все добре, там давно перемогли підлих "зрадофілів", і в ЗМІ працюють тільки відповідальні" державники ", які, звичайно, не будуть затьмарювати ефір негативними новинами ввечері в неділю", - написав у пості Бутусов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія з усіх боків заточена під смерть" - Муждабаєв про трагедію в Кемерові

За його інформацією, у ТЦ загинули щонайменше 26 дітей, а також багато дорослих.

"Але про це в Росії в недільний вечір ніхто не згадує, адже є куди важливіші новини - війна в Сирії, війна в Україні, адже так страшно жити там, де немає стабільності, де немає доброго вождя", - додав Бутусов.

Пожежа у ТЦ "Зимняя вишня", що в російському Кемерові, почалася близько 16 години 25 березня. Діти, що перебували у кінотеатрі, не змогли вийти із зали через заблоковані двері. Там знайшли 13 тіл. Загалом повідомлялося про 48 загиблих.

Зараз ви читаєте новину «"Телеканали не помітили пожежу в ТЦ": журналіст про мовчання на російському ТБ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути