Ексклюзиви
вівторок, 17 серпня 2021 19:42

"Таліби згодовують жертв собакам", - постраждала від "Талібану"

"Таліби згодовують жертв собакам", - постраждала від "Талібану"
Хатер піддалася жорстоким тортурам трьох талібів, коли була на другому місяці вагітності / Daily Star

Афганка, яка втекла до Індії, розповіла свою історію, як в кінці минулого року на неї напали таліби, вісім разів вистрелили, порізали ножом, а потім викололи очі. Але жінка вижила і втекла закордон.

Напад на 33-річну Хатер ініціював колишній таліб, якому вона чимось не сподобалася. Під час нападу жінка була на другому місяці вагітності. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Урок для України з падіння Афганістану: що про нас пише світова преса

Жінка жила в афганській провінції Газні. По дорозі додому з роботи вона виявилася в оточенні трьох талібів, які, перевіривши її документи, вісім разів вистрелили. Потім нанесли ножові поранення по тілу, а також викололи очі. Зараз вона живе в індійській столиці Нью-Делі зі своїм малюком і чоловіком.

"Таліби спочатку мучать жінок, а потім викидають тіла для залякування. Іноді тіла жертв згодовують собакам. Мені пощастило, що вижила. Потрібно жити в Афганістані при талібах, щоб уявити, яке пекло зараз там для жінок, дітей і меншин. Для талібів жінки - не люди, а просто м'ясо і плоть, які потрібно бити. Таліби не дозволяють нам відвідувати лікарів-чоловіків, і водночас не дозволяють жінкам вчитися і працювати. Отже, що залишається жінці? Помирати? ", - розповіла Хатер.

"Талібан" оголосив, що вони "пом'якшили свою позицію" щодо жінок, але як і раніше твердо відмовляють дівчаткам в отриманні освіти після 12 років. Вони також дали зрозуміти, що хочуть заборонити жінкам працювати, але можуть змінити закон, згідно з яким жінки не можуть виходити здому без супроводу чоловіків.

Хатер - мати п'ятьох дітей. Тепер її батько займається чотирма дітьми, які залишилися вдома з родичами.

"Таліби" вбили матір на очах її чотирьох дітей. Про це 17 серпня повідомила дочка вбитої.

Зараз ви читаєте новину «"Таліби згодовують жертв собакам", - постраждала від "Талібану"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути