неділя, 26 вересня 2021 15:29

Таліби повернулися до публічних страт

Таліби повернулися до публічних страт
Повішений талібами труп в місті Герат, 25 вересня / Reuters

"Талібан" показав чотири тіла передбачуваних викрадачів і повісив одне з них на підйомному крані, на міській площі в західному афганському місті Герат.

Таліби кажуть, що публічні повішення призначені для стримування "злочинців". Про це пише Al Jazeera.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна не повторить долю Афганістану

Спочатку таліби привезли чотири тіла на центральну площу Герата, а потім перевезли три в інші частини міста для загального огляду. Таліби оголосили, що цих чотирьох убили при викраденні людей раніше в суботу, 25 вересня, і їх поліцейські від талібів вбили в перестрілці.

Начальник районної поліції Герата, призначений талібами, сказав, що таліби врятували батька і сина, яких в цей час викрадала банда. Один таліб і один цивільний були поранені викрадачами, але самі викрадачі загинули в перестрілці.

З тих пір як таліби захопили Кабул 15 серпня і, в цілому, взяли контроль над країною, афганці та весь світ спостерігають, чи зможуть вони відтворити своє суворе правління 1990-х, яке включало публічне побиття камінням і ампутацію кінцівок можливих злочинців. Деякі страти відбувалися перед великим натовпом на стадіоні.

Лідери талібів як і раніше дотримуються глибоко консервативного і жорсткого світогляду, навіть якщо приймають технологічні зміни, такі як відео і мобільні телефони.

Рух "Талібан" планує відновити практику ампутації кінцівок і смертну кару. "Відсікання рук необхідно для забезпечення безпеки", - підкреслив талібський ватажок Нуруддін Турабі.

Зараз ви читаєте новину «Таліби повернулися до публічних страт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути