понеділок, 29 листопада 2021 23:08

"Талібан" вважає російську окупацію Криму законною

"Талібан" вважає російську окупацію Криму законною
"Талібан" вважає Крим російським. Фото: Al Arabiya.

Радикальне терористичне ісламістське угруповання "Талібан" вважає Крим російським.

Заява була проголошена після офіційно оголошеної співпраці між Кремлем і угрупуванням, яке захопило Афганістан. Про це повідомляє Octagon Media.

"Ми на боці людей, які живуть у Криму, і потрібно слухати, чого вони хочуть, тому що люди мають право голосу. Якщо люди хочуть жити в Росії, ми згодні з ними", — заявив речник талібів Забіхулла Муджахид.

Спікер "Талібану" при цьому уточнив, що не хотів би війни Росії з будь-якою країною в регіоні. Афганістан турбує, що за Крим може спалахнути війна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну не треба порівнювати з Афганістаном - Зеленський

15 серпня ісламістський рух "Талібан" узяв під контроль столицю Афганістану Кабул. Таліби зайшли на більшу територію країни після виведення звідти військових США й НАТО.

Москва почала співпрацювати з "Талібаном". На відміну від країн Заходу, які поспішили евакуювати дипломатів після приходу талібів, Росія зберегла посольство в Кабулі. Росія прагне домогтися виключення ісламістського руху "Талібан" зі списку терористичних організацій на рівні ООН.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «"Талібан" вважає російську окупацію Криму законною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути