Ексклюзиви
понеділок, 13 вересня 2021 09:42

Україну не треба порівнювати з Афганістаном - Зеленський

Україну не треба порівнювати з Афганістаном - Зеленський
США повинні збільшувати свою присутність в Україні, сказав Зеленський. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський не вважає коректним порівнювати Україну з Афганістаном. Про це сказав в інтерв'ю американському телеканалу CNN.

"Україна не так сильно залежить від США, як Афганістан. І я впевнений, що неможливо за п'ять-шість-сім днів окупувати географічно велику країну з такою кількістю населення, як Україна", - сказав президент.

Зеленський нагадав, що 2014 року українцям вдалося захисти державу від російського агресора.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Візит Зеленського в США: результати, цифри, оцінки

"У нас не було жодної військової техніки, крім власної, і наших власних військових. Але була хвиля добровольців, з'явилися добробати - люди, об'єднані бажанням захистити свою державу. Нікого іншого не було. Але не тільки за чотири дні, але й за сім років РФ не захопила Україну.

Російська Федерація - не армія "Талібану". Це одна з найсильніших армій у світі. Тому вважаю, що ми відстояли державу й максимально незалежні від якоїсь іншої країни. Що таке "залишити Україну"? Я вважаю, що США навпаки мають збільшувати присутність в Україні", - заявив глава держави.

15 серпня ісламістський рух "Талібан" узяв під контроль столицю Афганістану Кабул. Таліби зайшли на більшу територію країни після виведення звідти військових США й НАТО.

Восьмий рік триває агресія РФ проти України. 2014-го російський окупант захопив Крим. Також російська армія захопила райони Донецької та Луганської областей. Там діють російські окупаційні адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «Україну не треба порівнювати з Афганістаном - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути