Ексклюзиви
субота, 25 вересня 2021 02:39

"Талібан" хоче відновити страти та відрубування кінцівок. У США відреагували

"Талібан" хоче відновити страти та відрубування кінцівок. У США відреагували
Таліби хочуть відновити страти в Афганістані. Фото: Reuters

Рух "Талібан" в Афганістані планує відновити практику відрубування рук та смертну кару для злочинців.

"Відрубування рук необхідне для підтримання безпеки", - наголосив талібський ватажок Нуруддін Турабі, повідомляє AP.

Таке покарання матиме сильний стримувальний та показовий ефект, вважає він. Однак невідомо, чи практикуватимуть покарання публічно.

У період свого першого правління в Афганістані таліби за вбивство карали смертним вироком, а за крадіжки – публічним відрубуванням руки. За розбій на дорозі рубали руку та ногу. Тоді ці покарання проводили публічно, наприклад на стадіоні Кабула.

"Усі критикували нас щодо виконання покарань на стадіоні, проте ми ніколи нічого не говорили про закони та покарання, які практикуються в інших державах. Ніхто не має нам вказувати, які саме нам потрібні закони. Ми діємо, як говорить іслам, та створюємо закони відповідно до Корану", - зазначив Турабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Афганські жінки протестують: публікують фото в барвистих нарядах

США рішуче засудили рішення "Талібану" відновити страти і ампутації кінцівок.

"Дії, про які говорить "Талібан", є очевидним грубим порушенням прав людини, і ми твердо стоїмо перед міжнародною спільнотою, щоб притягнути до відповідальності винних у будь-яких таких порушеннях", - сказав предствник Держдепу Нед Прайс.

Він наголосив на підтримці США афганського народу, "особливо жінок, дітей, журналістів, правозахисників, осіб з інвалідністю, членів спільноти ЛГБТК і членів груп меншин".

"Вимагаємо, щоб "Талібан" негайно припинив будь-які такі звірячі порушення. Світ стежить. Міжнародна спільнота дуже уважно стежить. Разом ми незмінно підкреслювали важливість поваги прав людини і основних свобод для будь-якого майбутнього уряду в Афганістані", - додав Прайс.

Служба безпеки "Талібану", який захопив владу в Афганістані, оголосила, що в Мазарі-Шарифі стратили банду викрадачів дітей. Викрадачами нібито були четверо чоловіків-афганців і жінка-узбечка. Всіх їх розстріляли на місці.

Зараз ви читаєте новину «"Талібан" хоче відновити страти та відрубування кінцівок. У США відреагували». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути