четвер, 11 листопада 2021 10:20

Табір мігрантів на кордоні з Польщею показали зі супутника
3

Табір біженців недалеко від прикордонного пункту пропуску "Кузніца"
Фото: twitter.com/Maxar
Табір біженців недалеко від прикордонного пункту пропуску "Кузніца"
Табір біженців недалеко від прикордонного пункту пропуску "Кузніца"

Табір мігрантів на кордоні Білорусі й Польщі показали на супутникових фото. На них видно табір біженців неподалік від прикордонного пункту пропуску "Кузніца".

Сотні мігрантів перебувають на білоруському боці, а польські сили безпеки спостерігають за ними. Знімками із супутника поділилася у Twitter американська компанія Maxar Technologies.

Водночас міністерство оборони Польщі фіксує військових Білорусі, які стоять уздовж кордону. У руках у них снайперські гвинтівки й гранатомети. У польському відомстві назвали це "демонстрацією сили".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі зупинили "швидку", набиту нелегалами

Правозахисна група Granica збирається направити повідомлення до Міжнародного кримінального суду про провокаційні дії Білорусі.

"Цю ситуацію спровокувала білоруська влада. Уже багато місяців людей, які шукають захисту, цинічно використовує режим у грі з Польщею та країнами Європейського Союзу", - цитує організацію TVN24.

У заяві наголошують, що Білорусь винна в найсерйозніших порушеннях прав людини. І її дії на кордоні з Польщею є злочинами проти людства.

8 листопада в мережі оприлюднили кадри, як натовп мігрантів у Білорусі йде до польського кордону. Білоруські військові із собаками зігнали мігрантів з дороги до лісу. До КПП вони не дійшли.

Влада Польщі привела в бойову готовність Сили територіальної оборони, а президент Анджей Дуда скликав екстрену нараду з урядовцями. Пізніше у МВС повідомили, що мігранти намагалися прорвати кордон із території Білорусі, але цю спробу відбили.

Під час другої спроби 9 листопада дві групи мігрантів усе ж прорвалися на територію Польщі. Декого повернули на лінію кордону, решту розшукують.

Зараз ви читаєте новину «Табір мігрантів на кордоні з Польщею показали зі супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути